IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Két méretben is jöhet az AirTag

Az Apple híres, hírhedt AirTage, amit annyiszor vártunk „One more thingként” a Keynote-okon már tényleg a kanyarban lehet. És, ha igazak a hírek, még akár két méretben is elérhető lehet helyből.

L0vetodream a saját tipikusan rejtélyes stílusában nyilatkozott meg a Twitteren: hamarosan jön, egy nagy, egy kicsi, tag TAG, mind az Apple, akár két méretben is elérhető Tile-hoz hasonló trackeréről szól(hat)nak.

Ez az első alkalom, hogy valaki a méret kérdéskörét feszegeti az AirTagek esetében és azzal az elmélettel áll elő, hogy a kis kütyük akár több méretben is elérhetők lesznek.

Bár számomra nem világos, hogy a méretkülönbség egyáltalán milyen célt szolgálhatna, az pedig, hogy milyen előnyei lennének, még inkább nem. De L0vetodream mostanában ritkán tévedett.

Az iOS 13 kódjából korábban kinyert képek alapján az AirTag kicsi, kör alakú fehér címke szerű eszköz lehet a közepén egy Apple logóval. Leginkább arra lehet jó, hogy kulcscsomónkra vagy pénztárcánkra valamilyen úton-módon felapplikáljuk. Nekem volt még olyan kulcstartóm, aminek ha füttyentettem, csipogott, hogy „itt vagyok”.

Prosser, aki már nem ennyire egyértelműen szerzi a pontokat már a múlt héten hozott néhány képet az AirTag lehetséges kinézetéről. A képeken az eszköz gyakorlatilag egy lapos korong, az előlapon logó nélkül, ezüst hátlapján pedig Apple logóval. A méretét illetően pedig egy üveg kupakjához hasonlította.

Forrás: Jon Prosser

További pletykák szerint az AirTagek cserélhető energiaforrással rendelkezhetnek, mint pl. egy CR2032-es elem vagy tölthető aksival, amik potenciálisan kompatibilisek lehetnek a MagSafe töltővel is.

Az a hír is járja, hogy az AirTagek általánosságban pontosabbak lehetnek, mint a Bluetoothos eszközök, hiszen élvezik az UWB technológia előnyeit, amik még beltéren is pontos helyzetmeghatározási lehetőséget biztosítanak.

Természetesen számos kérdés merül fel még a kis tagekkel kapcsolatban, talán november 17-n, amikor az ARM-es Maceket is bejelenthetik, kiderül.

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó