IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Galéria: Ilyen képeket lehet lőni az iPhone 12 Próval

Austin Mann utazófotós próbára teszi az iPhone 12 Prót fényképezőjét.

Austin Mann minden évben kipróbálja a legújabb és legjobb kamerás iPhone-okat és részletgazdagan beszámol az iPhone fényképezőgépeinek legújabb fejlesztéseiről. Idén Mann próbára tette az iPhone 12 Prót a montanai Glacier Nemzeti Parkban, hogy letesztelje a háromlencsés kamera és a LiDAR szenzor teljesítményét fényes és napos, sötét és havas körülmények között.

Az első dolog, amit itt meg kell jegyezni, hogy az iPhone 12 Pro kamerájának frissítéseit elsősorban a szoftveres fejlesztések vezérlik, a LiDAR szkennerrel együtt. Az iPhone 12 Pro Max lényegesen nagyobb széles látószögű kamerát kapott, de azt sajnos nem lehet még kipróbálni.

Mann azt írja, hogy az éjszakai mód támogatásának hozzáadása az ultraszéles érzékelőhöz az egyik legnagyobb változás az idei felhozatalban.

Szeretek bármilyen fényképezőgéppel szuperszéles felvételeket készíteni, így amikor az iPhone 11 Pro tavaly bemutatta az Ultra Wide objektívet, engem is megbíztak a tesztelésével. Bár nagyon szeretem ezt a látószöget, azt tapasztaltam, hogy az Ultra Wide minősége nem felel meg a normáimnak, amikor közepes és gyenge fényviszonyok között fényképezek, ezért az Ultra Wide-ot csak világos, nappali körülmények között használtam.

Austin Mann

Mann a zárolt expozíciót dicséri, ami azt jelenti, hogy az expozíció-beállítás nem tér vissza automatikus üzemmódba minden alkalommal, amikor egy képet rögzítenek:

Példa a tökéletes használatra a hóban fotózás. A legtöbb kamera az automatikus expozíciót a jelenet fényének átlagolása alapján határozza meg, ami azt jelenti, hogy ha rengeteg erős fény van a keretben (például havazásból), akkor a mérő ezt átlagolja, és a fényes részeket alapértelmezés szerint szürkébbé teszi. Ennek ellensúlyozására a legtöbb fotós 1-2-es fokozatban állítja be az expozíciót, hogy közelebb kerüljön a keretben lévő valódi fehérhez.

Austin Mann

Ami a LiDAR szkennert illeti, Mann azt mondja, hogy a Portré módot és az Éjszakai módot használta az alábbi kép rögzítéséhez, és a LiDAR segített a környezet leképzeésében. A jobb OIS-nek, a gyorsabb ISO-nak és természetesen a LiDAR-nak köszönhetően Esther még mindig éles és meglepően színes.

Mann konklúziója mondjuk mégis az, hogy aki komolyan gondolja fotózást az iPhone-nal, annak a következő hetekben feltétlenül meg kell várnia az iPhone 12 Pro Maxot.

Te meg vagy elégedve a telefonod kamerájával? Milyen modelt használsz?

Forrás és borító: 9to5Mac

 

Kapcsolódó cikkeink

Megjelent az iOS 16

Anikó

Az iPhone XR-re hajazhat az új SE

Anikó

Végre visszatért a töltöttség százalékos kijelzése az iPhone-okon, de miért így?!

Anikó