IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Kihúzta a gyufát a fejlesztőknél az Apple az iOS 14-gyel

Na jó, meg igazából az összes tegnap megérkezett rendszerrel. Mivel a keddi Time Flies eseményen az Apple semmiből villámcsapásként jelentette be az iOS, iPadOS, watchOS és tvOS következő éles verziójának indulását. Aminek a felhasználók roppant mód örültek, a fejlesztők egy része pedig instant a haját tépte.

Hiszen az este 7-es (na jó, végülis 10-es) induláshoz gyakorlatilag 24 órájuk maradt, hogy az általuk fejlesztett szoftver kompatibilis verzióját feltöltsék engedélyezésre az App Store-ba. Ami leginkább azért problémás, mert még ha van is megfelelően optimalizált, kész verziója a fejlesztőknek, az App Store-os jóváhagyás akkor sem egy napos történet. Erre jobb esetben néhány hét rendelkezésre szokott állni. Az őszi Keynote után általában a készülékek értékesítésével érkeznek az új OS-ek.

És bár nyilván nem ér össze az ég a földdel, ha nem azonnal elérhetők például az új widget opciók a következő szoftververzióban, ettől függetlenül senki sem szeretne lemaradni. Sokan hangot is adtak panaszuknak Twitteren (is).

Mit gondolsz, jogos a fütty a fejlesztők részéről vagy ezt a békát (is) be kell nyelni?

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó