IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Kisebb hibajavításokkal robbant be a hétfő esténkbe az iOS és iPadOS 14.5.1

A múlt heti nagyobb, frissítés után most egy kisebb, hibajavításokat és módosításokat tartalmazó csomaggal örvendeztette meg az iPhone, iPad és iPod touch tulajokat az Apple.

Az előző frissítésben berobban az alkalmazáskövetés átláthatósága funkció is, mely megköveteli a fejlesztőktől és alkalmazásaiktól, hogy a felhasználó engedélyét kérjék, mielőtt más vállalatok tulajdonában lévő alkalmazásokban vagy weboldalakon keresztül követnék az adataidat reklámozás céljából, vagy megosztanák az adataidat harmadik féllel. A Beállításokban láthatod majd, hogy mely alkalmazások kértek engedélyt a nyomon követésre, így bármikor módosíthatod választásod.

Az alkalmazáskövetés átláthatóságával az alkalmazásoknak mostantól engedélyt kell kérniük a felhasználóktól a készülékük reklámazonosítójának követésére vagy az ahhoz való hozzáférésre.

Na, most az a helyzet, hogy ez a lehetőség minden felhasználónál nem működött makulátlanul. Ezért a gyors kis mini frissítést befoltozza ezt a hibát. Hiszen a választás szabadsága mindenkit teljeskörűen megillet.

Az Apple az alábbiakat mondja a frissítésről iPhone-on és iPaden egyaránt.

Ez a frissítés kijavítja az Alkalmazáskövetés átláthatósága funkció hibáját, amely miatt egyes felhasználók nem mindig kapnak üzenetet az alkalmazásoktól, ha korábban letiltották a Követés kérésének engedélyezése az alkalmazások számára funkciót a Beállításokban, és ismét engedélyezik azt. Ezenkívül ez a frissítés fontos biztonsági módosításokat is tartalmaz, és minden felhasználó számára ajánlott.

Az Apple-szoftverfrissítések biztonsági tartalmával kapcsolatos tudnivalókért látogasson el a következő webhelyre: https://support.apple.com/kb/HT201222

Azoknak sem kell csüggednie, akik a korábbi készülékek egyikét birtokolják. Az Apple frissítette az iOS 12-es rendszerét is az 5.3 verzióra. Mellyel a iPhone 5s, 6, 6 Plus, iPad Air, iPad mini 2, mini 3 és iPod touch 6. generációjának biztonságát javítják.

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó