IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Új kamerafunkciót kap a legújabb frissítéssel a Galaxy S20 és Note20

A Dual Recording funkció nemsokára mindegyik Samsung Galaxy S20 és Note20 készüléken elérhető lesz majd.

A piacvezető gyártó legújabb flagship készülékének egyik legizgalmasabb funkciója az Editor’s View, melynek segítségével párhuzamosan láthatjuk, hogy az egyes hátlapi kamerák épp hogyan rögzítenek, valamint lehetőséget nyújt arra, hogy egyszerre működjön az egyik hátlapi és a szelfi kamera.

A Samsung nemrég adott ki egy frissítés csomagot az előző szériás, prémium kategóriába tartozó készülékeire, a Galaxy S20-ra és a Galaxy Note20-ra. Sajnos sokak bánatára a csomag nem tartalmazza az Editor’s View-t, csak egy picit butított verzióját. Továbbra sem láthatjuk majd egyidőben a különböző kamerák feedjeit, a kétirányú videózás viszont elérhető lesz,

Néhány Galaxy S20, Galaxy S20+, Galaxy S20 Ultra, Galaxy Note20 vagy Galaxy Note20 Ultra tulajdonos már megkapta a legújabb, May 2021 security patchet is tartalmazó frissítést a gyártótól. Ha ezek után valaki elindítja a kamera applikációt, akkor egy új, Dual Recording névre hallgató funkcióra figyelhet fel. Mint ahogyan a neve is sejteti, a segítségével lehetőség nyílik arra, hogy egyszerre használjuk az előlapi- és valamelyik hátlapi kamerát, egyfajta kép a képben videót rögzítve ezzel.

Ahogyan a videón is látható, a háttérbe szorított kamera képének helyzetét szabadon igazíthatjuk a főképen belül, de bármikor dönthetünk úgy, hogy szerepet cserél a két lencse.

Azt nem tudni, hogy más flagship készülékek is megkapják-e ezt a funkciót, mint például a Galaxy S20 FE vagy az összehajtható csaldá tagjai. Egyelőre kizárólag az S20-at és Note20-at birtoklók örömködhetnek, akik a Beállítások > Szoftverfrissítés menüpont alatt ellenőrizhetik, hogy megérkezett-e már a csomag. Több nap különbség is lehet aközött, hogy egyes eszközök mikor kerülnek sorra, így sajnos nem marad más, mint az izgalommal teli, ámde annál türelmesebb várakozás.

Forrás: sammobile

Kapcsolódó cikkeink

A Samsung ismét az Apple új készülékén élcelődik

Anikó

Ezek a zászlóshajók feszülnek az iPhone 14-nek ősszel

Anikó

Lesz valaha összehajtható iPhone?

Anikó