IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Kiszűri a meztelen fotókat az üzenetek közül az új Kommunikációs biztonság iOS funkció

Az Apple ma egy sor új gyermekbiztonsági kezdeményezést jelentett be, amelyek a legújabb iOS 15, iPadOS 15 és macOS Monterey frissítésekkel együtt érkeznek, és amelyek célja, hogy a gyermekek biztonságban legyenek az interneten.

Az egyik új funkció, a Kommunikációs biztonság adatvédelmi aggályokat vetett fel, mivel lehetővé teszi az Apple számára, hogy az Üzenetek alkalmazás által küldött és fogadott képeket szexuális tartalmak után vizsgálja, de az Apple megerősítette, hogy ez egy opt-in funkció, amely a gyermekek fiókjaira korlátozódik, és a szülőknek kell engedélyezniük a Családi megosztás funkcióval.

Ha a szülő bekapcsolja a Kommunikáció biztonságát a gyermek Apple ID-fiókjánál, akkor az Apple az Üzenetek alkalmazásban küldött és fogadott képeket meztelenség szempontjából átvizsgálja. Ha meztelenséget észlel, a fotó automatikusan elmosódik, és a gyermek figyelmeztetést kap, hogy a fotó intim testrészeket tartalmazhat.

“Az érzékeny fotók és videók a fürdőruhával eltakart intim testrészeket mutatják” – olvasható az Apple figyelmeztetésében. “Nem a te hibád, de az érzékeny fotókat és videókat arra használhatják, hogy bántsanak téged”.

Forrás: MacRumors

A gyermek választhatja, hogy mégis megnézi a fotót, a 13 év alatti gyermekek esetében pedig a szülők választhatják, hogy értesítést kapjanak, ha gyermekük rákattint egy elmosódott fotó megtekintésére. “Ha úgy döntesz, hogy megnézed ezt a képet, szüleid értesítést kapnak, hogy megbizonyosodjanak arról, hogy minden rendben van” – olvasható a figyelmeztető képernyőn.

Ezek a szülői értesítések opcionálisak, és csak akkor érhetők el, ha a fényképet megtekintő gyermek 13 év alatti. A szülők nem kaphatnak értesítést, ha egy 13 és 17 év közötti gyermek nézi meg a homályos fotót, bár az ezen életkorok között lévő gyermekek akkor is látják az érzékeny tartalomra vonatkozó figyelmeztetést, ha a Kommunikáció biztonsága be van kapcsolva.

A Kommunikációs biztonság nem kapcsolható be a felnőtt fiókokon, és csak a 18 év alatti felhasználók számára érhető el, így a felnőtteknek nem kell aggódniuk amiatt, hogy tartalmaikat meztelenség után kutatva vizsgálják.

A szülőknek kifejezetten engedélyezniük kell a Kommunikációs biztonságot, amikor beállítják a gyermek eszközét a Családi megosztás funkcióval, és a funkció kikapcsolható, ha a család úgy dönt, hogy nem kívánja használni. A funkció az eszközön történő gépi tanulást használja a képmellékletek elemzéséhez, és mivel az eszközön történik, az iMessage tartalmát az Apple nem tudja elolvasni, és végponttól végpontig tartó titkosítással védett marad.

Borítókép: MacRumors

Kapcsolódó cikkeink

Érkeznek az Apple 2022-es fejlesztői konferenciájának legfontosabb bejelentései

Anikó

Nem lesz headset bejelentés az idei WWDC-n

Anikó

Jobban jöhetnek ki a szilícium-völgyi vállalatok a válságból, mint bárki

Anikó