IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Klasszikus Macintosh új köntösben

Az Apple manapság gyönyörű videókat készít az új termékek nagy közönségnek történő bemutatásához, de ez nem volt mindig így. 

A technológia korlátai miatt az olyan termékeknek, mint az Original Macintosh, sosem volt lehetősége szuper 3D-s bemutatkozása – bár az 1984-es reklám elég emblematikus. Most Thibaut Crepelle készített egy videót, amely megmutatja, hogyan nézne ki a Macintosh bevezetése 2021-ben.

A motion designer, úgy döntött, hogy menő animációkat szeretne készíteni vintage termékekhez, és szerinte az 1984-es Macintosh tökéletes termék volt ahhoz, hogy videójával tiszteleghessen a kultikus darab előtt. 

A Macintosht 1984-ben gyártották, és ez volt az első nagyméretű termék, amelyet az Apple tervezett. Ha visszatekintünk rá, szembetűnően látszik, hogy mennyire alapköve volt az egész Apple-filozófiának: a dizájn és a felhasználói élmény mindenek felett. 

Ehhez a koncepcióhoz a tervező 3D-ben újraalkotta az eredeti Macintosh-t, valamint annak hivatalos billentyűzetét és egerét. Így a Figma segítségével animálta a Classic Mac OS kezelőfelületét, a Sketch&Toon segítségével pedig rajzolt néhány rövid, 1-bites megjelenésű animációt. Az összes renderelést és világításbeállítást az Adobe After Effects programmal végezte.

Az eredmény, azt kell mondanom, igencsak lenyűgöző. Nem csak az animációkat élvezetes nézni, de a koncepció határozottan felidéz néhány régi szép emléket a Mac történelméről.

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó