IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Változatlan maradhat az új iPhone-ok árazása

Az Apple várhatóan kevesebb mint három hónap múlva jelenti be az új iPhone-okat. Az iPhone 13-ról vagy az iPhone 12S-ről még sok infó eddig nem látott napvilágot, de a TrendForce új jelentése megvilágít néhány részletet azzal kapcsolatban, hogy mire számíthatunk idén ősszel.

Az iPhone 13 gyártásától kezdve a TrendForce akár 223 millió darabot is prognosztizál a oltások megnövekedett száma és a közelgő korlátozások enyhülése miatt az Egyesült Államokban és Európában.

Továbbá az Apple várhatóan profitál abból, hogy a Huawei lemondott a csúcskategóriás okostelefonok bizonyos piaci részesedéséről, és az új iPhone készülékek eladásai 2021 második felében valószínűleg fellendülnek, ennek a fejleménynek köszönhetően.

A jelentés szerint az Apple a meglévő funkciók optimalizálását helyezi előtérbe az az új szériával, miközben a kiskereskedelmi árak várhatóan a tavaly megjelent iPhone 12 modellekkel azonos szinten maradnak.

Ahogy a korábbi beszámolók is jelezték, az Apple várhatóan összezsugorítja a képernyő tetején lévő bevágást, és ismét négy új modellt érkezhet: iPhone 13 mini, iPhone 13, iPhone 13 Pro és iPhone 13 Pro Max. Ez a jelentés azonban a következő iPhone-t iPhone 12S-nek nevezi.

A TrendForce várakozásai szerint ezek az iPhone-ok ugyanannyiba kerülnek majd, mint az előző modell, az árazásuk 699 dolláron kezdődhet. Az iPhone 12s sorozatban a TSMC 5nm-es technológiával készült A15-ös chipje ketyeghet, bár az Apple már dolgozik egy 3nm-es processzoron.

Az összes új iPhone modell rugalmas AMOLED panelt tartalmaz majd, míg a Pro modellek 120 Hz-es képfrissítési frekvenciával rendelkeznek. Akik 1 TB-os opcióra vártak csalódhatnak, a TrendForce szerint az Apple várhatóan megtartja az iPhone 12-es vonal tárhelykapacitását.

Kamerafronton az Apple az összes iPhone 12s készülék fő kameráját frissítette, hogy szenzorváltásos képstabilizáló technológiákat tartalmazzon. A Pro modellek esetében nemcsak az ultraszéles kamerák kerültek 6P lencsével felszerelésre (ami az előző generációhoz képest frissítés), hanem autofókusz funkciókra is képesek. Érdemes kiemelni, hogy a LiDAR szkenner csak a Pro modellekben lesz még mindig elérhető.

Ezek az iPhone-ok várhatóan támogatni fogják az 5G-t, és az Apple teljes éves gyártási volumenének mintegy 39%-át teszik ki 2021-re. Bár idén láthatunk még egy Mini modellt, az Apple a normál modellre és a két Pro változatra fog koncentrálni:

Továbbá az Apple várhatóan az iPhone 12s sorozat három nem mini modelljének értékesítésének ösztönzésére összpontosít majd, tekintettel arra, hogy az iPhone 12 mini kiábrándító értékesítési teljesítményt mutatott az iPhone 12 család többi modelljéhez képest. 

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó