IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Nem tudod feloldani az Apple Watchod frissítés után? A hiba nem a Te készülékedben van!

Az iOS 14.7, a watchOS 7.6 operációs rendszerfrissítés e heti kiadását követően az Apple elismerte, hogy az iOS 14.7-ben található hiba megakadályozhatja, hogy a felhasználók a párosított Touch ID-val felszerelt iPhone-ok egyszerű feloldásával feloldják Apple Watchukat.

Az Apple ideiglenes megoldásként a hibát úgy oldja meg, hogy a felhasználónak be kell gépelnie a jelszavát az Apple Watchába a feloldáshoz, ahelyett, hogy az iPhone-jára hagyatkozna, és az Apple szerint a problémát egy későbbi szoftverfrissítésben orvosolják majd.

Forrás: MacRumors

Azoknak a felhasználóknak, akik elfelejtették az Apple Watch jelszavát, vissza kell majd állítaniuk az Apple Watchukat. Azoknak a vállalati felhasználóknak, akiknek iPhone-jára olyan MDM-profilok vannak feltöltve, amelyek alfanumerikus jelszót igényelnek, együtt kell működniük MDM-adminisztrátoraikkal, hogy eltávolítsák a jelszókövetelményt, majd feloldják, töröljék és újra beállítsák Apple Watchukat.

Az iOS 14.7.1 érkezésére már utaltak jelek az elmúlt néhány napban, így feltehetően ez egy viszonylag rövid idő alatt elkészülő hibajavító frissítés lesz, nem pedig egy hosszabb bétatesztelési időszakkal járó jelentősebb újítás. A nagyobb, iOS 14.8-as frissítésnek viszont híre és hamva sincs, feltehetőleg már csak kisebb hibajavító frissítéseket fogunk látni, amíg az Apple néhány hónap múlva hivatalosan ki nem adja az iOS 15-öt és a watchOS 8-at.

Borítókép: Apple

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó