IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Komoly frissítést kaphat a legolcsóbb iPad

Egy friss pletyka szerint az Apple csábítóbbá teheti az alap tabletjét, s még csak nem is kell rá sokat várni.

Azt valószínűleg még az almás termékek legádázabb ellenzői is elismerik, hogy a belépő szintű iPaddel az Apple egy egész jó ajánlatot tett le az asztalra. 329 (ami idehaza sajnos 134 990 Ft-ot jelent) dolláros árával ez az egyik legolcsóbb kütyü, amit a cupertinóiaktól beszerezhetünk, miközben a legtöbb igényt képes kielégíteni: 10,2 hüvelykes kijelzője szinte mindenre elég, támogatja a Smart Keyboardot, ősszel pedig megkapta a még mindig bivalyerős A12 Bionic chipet is.

Az egyetlen komoly hibája a 32GB-os alap tárhely, amivel persze el lehet döcögni, de 2020-ban azért már fejlett menedzselési készséget követel. A kínai cnBeta friss jelentése szerint viszont már nem kell sokáig szűkölködnünk, mivel az Apple az tervezi, hogy tavasszal előrukkol az iPad 9. generációjával. A portál úgy tudja, hogy az alap kapacitást 64 GB-ra duplázzák, ami mellé 4GB memóriát kapunk, méghozzá az iPhone 11-ből ismert A13-as chippel együtt. A kijelzőt 10, 5 hüvelykesre növelhetik, a tablet elvileg megőrzi a klasszikus Touch ID-s kialakítást, ám a készülék háza vékonyabb és könnyebb lesz. Az USB-C viszont kimarad, továbbra is a Lightning-csatlakozót használja a gép.

A leírás alapján új tűnik, hogy az iPadet átcsomagolhatják az ősszel kivezetett 2019-es iPad Air házába, ami egyébként lényegében a 2017-es iPad Pro tokozását használta. A lépés önmagában logikus lehet, mivel az aktuális (negyedik generációs) iPad Air már az új Prók szögletesebb formáival kelleti magát, így az alapgép felturbózása nem jelentene nagy veszélyt az árban is jóval feljebb pozicionált középkategóriás masinára.

Új névvel térne vissza a megboldogult 3 generációs Air?

A jelentést mégis tanácsos fenntartásokkal kezelni, az Apple ugyanis eddig csak egyszer frissített 1 éven belül kétszer is iPadet (még a 4. generációnál), azaz nem túl valószínű, hogy néhány hónap után ekkora ráncfelvarrást eszközöljenek. Már csak azért sem, mert a szeptemberben piacra dobott 8. generációs iPad önmagában is tisztességes update volt, hiszen a gép végre megkapta az A12-es chipet, elődje még a 2017-es A10-et használta. S persze azt sem szabad elfelejteni, hogy a kínálatban továbbra is ott figyel a drágább mini, amiben szintén az A12 dolgozik, tehát az alapgép chipjének frissítésével ezzel is illene kezdeni valamit.

Forrás: 9to5Mac

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó