IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Kuo: Az Apple valószínűleg 2023-ig nem frissíti az iPhone kameráit

A népszerű elemző szerint az új, hételemes lencséket sem az idei, sem a jövő évi iPhone modellekben nem fogják lecserélni.

A TF International elemzője, Ming-Chi Kuo szerint az újonnan frissített hételemes lencséket az elkövetkező 1-2 évben nem fogja tovább fejleszteni az Apple. A befektetőknek szóló pénteki feljegyzésében Kuo szerint az Apple 2021-ben és 2022-ben nem tervez jelentős fejlesztéseket ezen a téren.

A 7P lencseréteg technológia, amit tavaly mutattak be az iPhone 12-vel, a széles látószögű kameramodul növeli a fénygyűjtő képességeket és csökkenti a kromatikus aberrációkat. Az előző f/1,8 6P-s rendszerhez képest a jelenlegi f/1,6-os rekeszértékkel bír.

12 Pro lencséi – Forrás: WCCFTech

Kuo nem részletezte az Apple iPhone-ra vonatkozó jövőbeli terveit, de a korábbi jelentések szerint a 7P kiterjed az iPhone 13 telefotó moduljára is. Bár ez puszta spekuláció, elképzelhető, hogy a Pro modellek sem javulnak kamera terén jelentőset 2022 előtt.

Az Apple beszállítói a 7P elterjedése miatt még többet gyártanak majd a lencséből, ami szintén megerősíti, hogy nem csak az idei modellekhez szükséges a rendszer. Kuo intenzív versenyt lát a főbb partnerek, a Largan és a Genius Electronics között, amelyet 2021-ig árháború korlátoz.

Legfrissebb felmérésünk rámutatott, hogy a Largan az 1H21 átlagos kapacitáskihasználási arányát 50-55%-ról 70%-ra növeli. Úgy gondoljuk, hogy az árháború közvetlen negatív hatással lesz a Genius 1H21 rendelési arányára, a kapacitáskihasználási rátájára és a bruttó haszonkulcsára.

Az előrejelzések szerint 2021-ben a Sunny Optical is belép a buliba iPad 5P és iPhone 7P objektívekkel, 10%-os és 15-20%-os gyártási részarányokkal. Kuo úgy véli, hogy a cég 2022-ben még legalább 50%-kal növelheti a termelését, további nyomást gyakorolva a meglévő partnerekre, a Larganra és Geniusra.

A lencsekomponenseken túl Kuo tavaly egy úgynevezett periszkópos kamera megvalósítására is látott esélyt 2022-ben.

Az egyedi kialakítás prizmákat és tükröket tartalmaz a bejövő fény átirányításához és a nagyobb fokális hossz eléréséhez, mint a hagyományos kameramodulok esetében. Az okostelefonok esetében a technológia úgy alakítható ki, hogy a fényt az elülső elemről egy prizmán keresztül átirányítjuk, és egy képalkotó pont vagy érzékelő felé irányítjuk a készülék házában. Az Apple több szabadalommal rendelkezik egy összecsukható lencse mintájáról, amelyek közül néhány egészen 2016-ig nyúlik vissza.

Te meg vagy elégedve a fényképezők minőségével?

Forrás és borító: AppleInsider

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó