IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

A Hyundai is beszállhat az Apple autós projektjébe

Vagy fordítva? Az Apple szállhat be a koreai gyártóhoz? Attól függ honnan nézzük…

Egy viszont biztos, az Apple és Hyundai tárgyal egy olyan megállapodásról, amelynek eredményeként partnerség alakulhat ki a dél-koreai autógyártóval egy elektromos jármű és speciális akkumulátor-technológia gyártása kapcsán.

A cupertinóiak projektje állítólag átment a Hyundai Motor Group belső rostáján, azonban az együttműködés megkezdéséhez Chung Eui-son elnök jóváhagyása is szükséges.

Az Apple elektromos autójának gyártása mellett a Hyundai szerepet játszhat majd a jármű egyedi akkumulátor-megoldásának fejlesztésében is. A forrás szerint az akkumulátorműveleteket az Egyesült Államok Hyundai vagy Kia gyárainak adhatják át.

Decemberben a Reuters forrásai arról számoltak be, hogy az Apple áttörő monocellás, lítium-vas-foszfát kémiai keverékkel működő akkumulátort tervez, amit még maga Elon Musk is megvalósíthatatlannak gondol.

A Bloomberg információi szerint pedig az Apple-nek egy „kisebb csapata” dolgozik az Apple Caron, de valószínűleg legalább öt-hét év mire kiadható formába kerül a technológia. Az exkluzív kis csapat egyre több volt Tesla-vezetőt is magáénak tudhat.

Forrás: Autoblog

Persze a tavalyi-idei koronavírus járvány nem segítette elő a projekt fejlődését, hiszen még a mérnökök nagy része is otthonról, vagy limitált időben dolgozik az irodából. Ez pedig jelentősen hátravetette a fejlesztési törekvéseket. A korábbi öt-hét éves becslés pedig egyre bizakodóbbnak tűnik, hiszen jelenleg még közelében sincsenek a gyártási fázisnak és az időterv is nagyban változhat még.

A Bloomberg értesülései szerint az Apple Car csapatának legutóbbi bővítése során szemezgettek a Tesla volt vezetői közül is. Jonathan Sive, korábban a Tesla, a BMW és a Waymo járműmérnöke, az Apple Car csapatának felsővezetőjeként dolgozik jelenleg Az Apple pedig 2020 végén szerződtette a Tesla volt alelnökét, Stuart Bowerst is.

Továbbá Michael Schwekutsch 2019-ben csatlakozott az Apple mérnöki csapatához, miután korábban a Tesla mérnöki alelnökeként tevékenykedett. Az agyelszívás oda vezetett, hogy a Tesla vezérigazgatója, Elon Musk az Apple-t „Tesla temetőnek” nevezte.

Musk nemrégiben azt is elárulta, hogy a Teslát el akarta adni az Apple-nek a jelenlegi érték töredékéért. Musk állítása szerint közvetlenül az Apple vezérigazgatójához, Tim Cookhoz fordult, de Cook nem volt érdekelt az ügyben.

Borítókép: AppleInsider

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó