IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Hat új Android funkciót jelentett be a Google

A Google a héten már bejelentette a Pixel legújabb funkciójának megjelenését, ma pedig hat új funkciót jelentett be, ezúttal az Android egészére vonatkozóan. Ezek az újdonságok nem korlátozódnak a Pixelekre, az összes Androidos készülékre érkeznek. 

Először is, az Android földrengésjelző rendszere világszerte bevezetésre kerül. Az érintett területeken élők másodpercekkel a földrengés előtt kaphatnak riasztást. Ez eddig Új-Zélandon és Görögországban volt elérhető, most pedig Törökország, a Fülöp-szigetek, Kazahsztán, a Kirgiz Köztársaság, Tádzsikisztán, Türkmenisztán és Üzbegisztán következik. A Google azt mondja, hogy a földrengésveszélyesebb országokban prioritásként kezdi meg a bevezetését, és a következő évben még több országban lesz elérhető.

Következő lépésként mostantól az Üzenetek alkalmazásban csillaggal jelölhetünk meg egy üzenetet, hogy később könnyen megtaláljuk azt. Csak koppints és tartsd lenyomva az üzenetet, majd vedd ki a csillagot. Ennyi. Van egy új csillagozott kategória is, amely az összeset tartja számodra. Ez a funkció “az elkövetkező hetekben kezd szélesebb körben elterjedni”.

A kontextuális Emoji Kitchen javaslatok ma már elérhetőek a Gboard béta verziójában, és “idén nyáron” jöhet a billentyűzetalkalmazás stabil verziója is angol, spanyol és portugál nyelven írt üzenetekhez az Android 6 vagy magasabb operációs rendszert futtató készülékeken. A javaslatok segítenek majd felfedezni a tökéletes emoji-kombinációt, miután begépeltél egy üzenetet, természetesen olyat, ami illik ahhoz, amit írtál.

A Google Assistant mostantól el tud vinni bizonyos helyekre az alkalmazásokon belül, így olyan dolgokat mondhatsz neki, mint például “Hey, Google, fizesd ki a Capital One számlámat”, hogy azonnal az alkalmazásba ugorjon, és elvégezze a feladatot. A lehetőségek teljes listáját a “hey Google, shortcuts” parancsszóval listázhatod.

A Voice Access a béta verzióban már rendelkezik tekintetérzékeléssel, így beállíthatod úgy a funkciót, hogy csak akkor működjön, ha a képernyőre néz. A Voice Access gyors és hatékony telefon- és alkalmazásnavigációt tesz lehetővé pusztán a hangoddal. A jelszavak bevitele is továbbfejlesztett. Amikor felismeri a jelszómezőt, lehetővé teszi a betűk, számok és szimbólumok bevitelét.

Végül az Android Auto élménye jobban testreszabható lesz. A telefonról személyre szabhatod az indítóképernyőt, és manuálisan beállíthatod a sötét üzemmódot. A tartalom böngészése is könnyebbé vált, a médiaalkalmazásokban új lapok, a “vissza a tetejére” opció és egy A-tól Z-ig gomb segítségével a görgetősávban. Ha először állítod be az Android Autót, ez a folyamat mostantól gyorsabb lehet.

Forrás: Google

Kapcsolódó cikkeink

Az Android-használók fele iPhone-ra váltana

Anikó

A hirdetések már a telefonod zárolási képernyőjére is betörhetnek

Anikó

Eszméletlen összeget költöttünk appokra 2021-ben is

Anikó