IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Lesz-e idén tavaszi Apple esemény?

Egyre több bizonyíték mutat arra, hogy új termékek lehetnek a kanyarba: új AirPodstól kezdve, új iPad Prón át még sok másig. És akadt bőven precedens az eddigi években a tavaszi bemutatóra is. Nézzük, mire számíthatunk idén.

Vannak események, melyek megrendezése kvázi garantált minden évben. Ilyen például a júniusi WWDC fejlesztői konferencia és az éves őszi iPhone bemutató is. A legtöbb alkalommal akadt Macekre fókuszáló második őszi esemény is. De tavaly például három különböző online közvetítést is élvezhettünk. Szeptemberben jött az iPad és Apple Watch, októberben az iPhone 12-es széria és novemberben az Apple Siliconos Macek voltak porondon.

Tavaszi esemény viszont ritkán akad, tavaly sem volt. 2020 márciusában sajtóközlemények útján jelentették be az új iPad Prót, Magic Keyboardot és MacBook Airt, melyeket a második generációs iPhone SE követett szintén sajtóközlemény formájában áprilisban.

2019-ben az Apple kizárólag a Szolgáltatások szegmensének szentelt tavaszi eseményt tartott, amely részletesen bemutatta az Apple News+-t, Apple Cardod, Apple TV+-t és az Apple Arcade-et. 2018 márciusában pedig rendhagyó chicagói bemutató volt, ahol bejelentettek egy új, oktatásra összpontosító iPadet.

És mivel továbbra is dübörög a (jólét) koronavírus járvány, így nem túlzás azt állítani, esélyünk sincs rendes résztvevős bemutatóra. Online pedig egész jókat virított már a vállalat, aggodalomra nincs okunk. Találgatni viszont annál többet találgathatunk, van bőven termék a tarsolyban.

iPad Pro és iPad mini

Az egyik vezető pletyka az, hogy az Apple 2021 első negyedévében kiad egy új iPad Prót Mini-LED kijelző technológiával. A pletykák szerint a Mini-LED háttérvilágítás először a 12,9 hüvelykes iPad Pro-hoz érkezik, majd végül a 11 hüvelykes iPad Pro.

A 2021-es iPad Pro felépítése a tervek szerint várhatóan gyakorlatilag megegyezik a 2020-as modellel. Tehát a legnagyobb változás valószínűleg a kijelzőtechnikai váltás lesz, plusz egy új chip, amely valószínűleg az A14 alapján készül, a még jobb teljesítmény érdekében.

Az Apple állítólag egy új iPad minin is dolgozik, amely márciusban jelenhet meg. Az új mini állítólag 8,4 hüvelykes kijelzővel és kisebb kávával rendelkezik majd. Sajnos nagy valószínűséggel nem lesz az iPad Air 4-hez és az iPad Próhoz hasonló dizájnjavítás, az Apple ehelyett megtartja a normál felső és alsó kávát, Home gombot és Touch ID-t.

Az Apple utoljára 2019-ben frissítette az iPad minit gyorsabb A12 Bionic processzorral és egyéb apró változásokkal

Végül az a hír is járja, hogy új, olcsóbb iPad fejlesztésére is futotta az Apple-nél, de annak megjelenése csak valamikor később várható az év során.

iPhone SE 3

iPhone SE 3 (2021) Introduction — Apple - YouTube

Macotakara arról számolt be, hogy az Apple áprilisban egy új, harmadik generációs iPhone SE-t is kiadhat. A részletek itt teljesen tisztázatlanok, de az áprilisi megjelenés pontosan egy évvel a 4,7 hüvelykes iPhone SE 2020-as megjelenése után következne.

A pletykák szerint az Apple az iPhone SE nagyobb verzióján dolgozik, valószínűleg 5,5 hüvelykes kijelzővel és az iPhone 8 Plus-hoz hasonló kialakítással. Hogy ez megvalósul-e 2021 tavaszán, azt még várjuk ki…

AirPods 3 and AirPods Pro 2

AirPods Pro 2 Coming In 2021 With Radical Design Overhaul, Report Says

Az AirPods Max decemberi bemutatását követően az Apple állítólag frissítéseket tervez az AirPods sorozat többi tagjának esetében is. A hírek szerint az új második generációs AirPods Pro már áprilisban érkezhet. Az AirPods Pro 2 „kompaktabb” kivitelű lehet, még azt a kis szárat is lecsaphatják róla, ami a mostani Pro alján figyel.

A Bloomberg értesülései szerint azonban az ilyen kialakításbeli módosítások nem garantáltak. Állítólag az Apple kihívásokkal nézett szembe az AirPods Pro szárának eltávolítása során, miközben továbbra is olyan funkciókat kell vezérelni, mint az ANC vagy áttetsző mód.

Továbbá a hírek szerint a vállalat új belépő szintű, rövidebb szárú és cserélhető gumiharangokkal ellátott AirPodsot is fejleszti. Az új eszköz az Apple által még forgalmazott „alap” AirPods helyettesítésére szolgálhatnak. Az árképzés még nem világos, de akadt egy jelentés, mely szerint az AirPods 3 nagyjából 20 %-kal olcsóbb árért kerülhet a boltok polcaira, mint az AirPods Pro, ami kb. 199 dollárt jelent.

AirTag és Apple TV

Egy ideje új Apple TV-ről érkeznek hírek, mivel a jelenlegi felállás valóban már a korosodás jeleit mutatja, pláne a dübörgő streaming piacon. A legfrissebb jelentések szerint egy új Apple TV már tervben van valamikor 2021-re, de a részletek nem világosak.

Ugyanez a kategória, az AirTag is, amiről már lassan két éve hol több, hol kevesebb pletyka érkezik. Legalább annyira bizonytalan ez a termék is, mint az új Apple TV.

Soron következő Apple Siliconos gép

Forrás: 9to5Mac

Tavaly, az első M1-es processzorral szerelt Mac bemutatásakor úgy becsülték, hozzávetőlegesen két évre lesz szükség, hogy a teljes Mac felhozatalt átállítsák Apple Silicon chipekre. 

Ennek ellenére jelenleg nem számítunk új Apple Siliconos Mac bejelentésre 2021 tavaszán. A pletykák szerint az új iMac a soros, valamint új 14 és 16 hüvelykes MacBook Prókra számíthatunk valamikor az év második felében.

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó