IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Apple TV+ – A teljes kínálat

Összegyűjtöttük az almás streaming platform összes műsorát, ha érdekelne, mit nyújtanak most a cupertinóiak. 

A közelmúltban nem kaptunk biztató híreket az Apple TV+ felől: először jött a JustWatch felmérése, mely szerint a platformnak még az USA-ban is csak 2%-os részesedése van, majd a MoffettNathan /HarrisX kongatta meg a vészharangot azzal, hogy az emberek nagy részét csak a próbaverzió végéig köti le a szolgáltatás. A döcögős indulásban sokak szerint a koronavírusnak is jelentős szerep jutott, mivel a pandémia miatt a cupertinóiak nem tudták olyan ütemben bővíteni a kínálatot, ahogy szerették volna.

A tisztánlátás kedvéért most egyetlen cikkbe gyűjtöttük az összes jelenleg elérhető tartalmat, méghozzá az IMDb és (ahol van) a Metacritic értékeléseivel, így mindenki láthatja, hogy milyen teljesítményt nyújtott az Apple az indulás óta eltelt több mint egy évben.

Sorozatok

The Servant

A producerei között M. Night Shyamalant is számontártó Servant egy philadelphiai pár története, akik egy felfoghatatlan tragédia utáni gyászukban egyre távolabb kerülnek egymástól – ugyanakkor ajtó nyílik egy titokzatos erő előtt is, amely otthonukba költözik. A pszichothriller már a második évadnál tart, a cikk írásakor a harmadik részig nézhető. 

IMDb: 7,6/10 Metacritic: 93/100

Little Voice – Találd meg a hangod

Bess King egy kivételesen tehetséges előadó, aki igyekszik megvalósítani álmait, miközben elutasítással, érzelmi drámával és családi gondokkal kell megbirkóznia. A Sara Bareilles zenéivel illusztrált történet arról szól, hogyan találjuk meg és merjük használni saját hangunkat.

IMDb: 7,1/10 Metacritic: 60/100

Home Before Dark

Egy kilencéves újságíró valós tudósításai által inspirált rejtélyes történet. Amikor egy kislány és családja visszaköltözik a kisvárosba, melyet édesapja maga mögött hagyott, a lány kutatni kezd az igazság után, és egy rég eltemetett megoldatlan ügy kerül napvilágra.
Egy kilencéves újságíró valós tudósításai által inspirált rejtélyes történet. Amikor egy kislány és családja visszaköltözik a kisvárosba, melyet édesapja maga mögött hagyott, a lány kutatni kezd az igazság után, és egy rég eltemetett megoldatlan ügy kerül napvilágra.

IMDb: 7,5/10 Metacritic: 64/100

Alice elvesztése


Ez a nemzetközileg is elismert neo-noir sorozat Alice-ról szól, egy középkorú filmrendezőről, aki elveszettnek érzi magát a magánéletében. Egy véletlen találkozás során megismerkedik Sophie-val, a femme fatale forgatókönyvíróval. Ettől kezdve Alice a megszállottság útjára lép, amelynek célja: siker bármi áron.

IMDb: 6,5/10 Metacritic: 74/100

For All Mankind

Képzeljünk el egy olyan világot, amelyben az Egyesült Államok és a Szovjetunió közötti űrverseny nem ért véget! Ronald D. Moore (Outlander – Az idegen, Battlestar Galactica) lebilincselő sorozata – középpontjában a NASA asztronautáinak és azok családtagjainak izgalmas életével – ezt az elképzelt világot mutatja be. A sorozatnak nemrég rajtolt el a második évada, melyről itt írtunk részletesebben. 

IMDb: 7,6/10 Metacritic: 65/100

See

A távoli jövőben az emberiség elveszíti a látás képességét. A főszereplő, Jason Momoa alakítja a látás legendás adottságával született ikerpár édesapját, akinek meg kell védenie a törzsét az őket fenyegető királynőtől. További szereplő: Alfre Woodard.

IMDb: 7,6/10 Metacritic: 37/100

Truth Be Told

Merülj el a true crime podcastok világában! Új bizonyítékok arra késztetik Poppy Parnell (Octavia Spencer) podcastert, hogy ismét foglalkozni kezdjen azzal a gyilkossági üggyel, amely országos ismertséget hozott neki. Aaron Paul alakítja azt a férfit, akit annak idején ő juttatott börtönbe. De vajon jogosan?

IMDb: 7,1/10 Metacritic: 46/100

Elképesztő történetek

Három zseniális producer, Steven Spielberg, Edward Kitsis és Adam Horowitz keze alatt támad fel a klasszikus antológiasorozat, melyben átlagemberek kerülnek csodálatos, fantasztikus világokba és helyzetekbe.

IMDb: 6,2/10 Metacritic: 51/100

Teherán

Támár a Moszad hackerügynöke, aki hamis személyazonosságot felvéve beépül Teheránban, hogy segítsen megsemmisíteni az iráni atomreaktort. De miután a küldetése kudarcot vall, ő pedig Iránban reked, Támár kénytelen egy olyan akcióba kezdeni, ami számára fontos embereket is veszélybe sodor.

IMDb: 7,4/10 Metacritic: 72/100

Jacob védelmében 

Egy család életét alapjaiban rázza meg, amikor fiukat osztálytársa meggyilkolásával vádolják meg. William Landay nagy sikerű regényéből Chris Evans, Michelle Dockery és Jaeden Martell főszereplésével készült drámai jogi thriller.

IMDb: 7,9/10 Metacritic: 61/100

The Morning Show

A három Golden Globe-díjra jelölt, kendőzetlenül őszinte dráma a műsorvezetők szemén keresztül mutatja be a modern munkahelyet és azok életét, akikkel Amerika ébred. Less be a reggeli tévéműsorok színfalai mögé!

IMDb: 8,4/10 Metacritic: 61/100

Little America

A Rögtönzött szerelem és a Master of None alkotóinak Little America című antológiája Amerikába vándorolt emberek vicces, romantikus, őszinte, inspiráló és meglepő történeteit mutatja be.

IMDb: 7,3/10 Metacritic: 85/100

Ted Lasso

Jason Sudeikis Ted Lassót alakítja, egy amerikaifutball-edzőt, aki Angliába költözik, mert tapasztalatlansága ellenére megbízzák egy labdarúgócsapat menedzselésével. Vajon képes lesz megszerettetni sajátos módszerét a cinikus játékosokkal és a kétkedő szurkolókkal?

IMDb: 8,7/10 Metacritic: 71/100

Dickinson

Emily Dickinson szerepében Hailee Steinfeld. Költő. Lánygyermek. Igazi lázadó. Ebben a felnőtté válásról szóló történetben Emily eltökélt szándéka, hogy a világ legnagyobb költőjévé váljon. A második évad nemrég indult, a cikk írásakor 6 rész nézhető a 10-ből. 

IMDb: 7,3/10 Metacritic: 70/100

Próbálkozások

Nikki és Jason olyasmire vágyik, ami nem lehet nekik – egy gyermekre. Ezért az örökbefogadás mellett döntenek. Barátaik zűrösek, családjuk hangyás, életük pedig kész káosz. Vajon az örökbefogadási szolgálat úgy gondolja majd, hogy készek szülőkké válni?

IMDb: 7,6/10 Metacritic: 69/100

Mythic Quest: Raven’s Banquet

Ismerd meg minden idők leggrandiózusabb többjátékos videójátékának fejlesztőit. Ezen a világépítésre, hősalkotásra és legendaírásra szakosodott munkahelyen a legnagyobb csaták nem a játékban zajlanak, hanem az irodában.

IMDb: 7,6/10 Metacritic: 73/100

Central Park

Ebben a zenés rajzfilmben Owen Tillerman családjának szokatlan életét követhetjük nyomon a nyüzsgő New York-i Central Parkban, melyet Owen felügyel. Meg kell védeniük a parkot egy gazdag hoteltulajdonostól, aki lakóparkot építtetne a helyére.

IMDb: 6,8/10 Metacritic: 81/100

Filmek

Felkeverve

Miután kétségei támadnak a házasságával kapcsolatban, a fiatal New York-i anya (Rashida Jones) összefog az extravagáns életet élő, hedonista apjával (Bill Murray), és a férj (Marlon Wayans) nyomába erednek Sophia Coppola keserédes vígjátékában.

IMDb: 6,5/10 Metacritic: 73/100

Wolfwalkers

Egy fiatal vadásztanonc apjával Írországba utazik, hogy segédkezzenek az utolsó farkasfalka kiirtásában. Ám minden megváltozik, amikor a lány megismerkedik egy szabad szellemű lánnyal, aki egy olyan titokzatos törzshöz tartozik, amelynek tagjai a szóbeszéd szerint éjjelente farkasokká változnak.

IMDb: 8,1/10 Metacritic: 87/100

Greyhound

Ebben a lebilincselő, megtörtént eseményeken alapuló második világháborús történetben Ernest Krause kapitány (Tom Hanks) egy 37 hajóból álló nemzetközi konvoj élén indul veszélyes küldetésre az Atlanti-óceánon, hogy több ezer katonát és nélkülözhetetlen utánpótlást szállítson a szövetséges csapatoknak.

IMDb: 7/10 Metacritic: 64/100

A Pénzember

A 60-as években két vállalkozó (Anthony Mackie és Samuel L. Jackson) zseniális tervet eszel ki, hogy így küzdjön a lakhatási integrációért – és azért, hogy az amerikai álom mindenkinek egyformán elérhető legyen. Valós események által ihletett dráma.

IMDb: 7,3/10 Metacritic: 59/100

Hala

A 17 éves Hala (Geraldine Viswanathan) végzős középiskolás. Egyszerre igyekszik tipikus, kertvárosi tini lenni és megőrizni tradicionális muszlim gyökereit. Önállósága hajnalán jut tudomására egy olyan titok, amely szétrobbanthatja családját. Jada Pinkett Smith vezető producer felnőtté válásról szóló drámáját a 2019-es Sundance Filmfesztivál és a 2019-es Torontói Nemzetközi Filmfesztivál programjába is beválogatták.

IMDb: 5,9/10 Metacritic: 75/100

Palmer

Tizenkét börtönben töltött év után az egykori gimnáziumi futballsztár, Eddie Palmer hazatér, hogy helyrehozza az életét – közben nem mindennapi barátságot köt Sammel, a problémás családból származó, különc fiúval. Azonban Eddie múltja veszélybe sodorja új életét és családját.

A Palmer január 29-én jelent meg, egyelőre nem kapott elegendő értékelést. 

Dokumentumfilmek, showműsorok

Tűzgolyók: Látogatók a sötétből

Werner Herzog és Clive Oppenheimer rendezők segítségével rendkívüli utazást teszünk szerte a bolygón és az univerzumban, és azt vizsgáljuk, hogy a meteoritok, a hullócsillagok és a nagy horderejű becsapódások hogyan ébresztettek bennünk kíváncsiságot más világok iránt, illetve hogy hatásukra miként értékeljük át sorsunkat.

IMDb: 7/10 Metacritic: 72/100

Boys of State

A demokrácia szívébe tett rázós utazás egy különös felnőtté válási történetet ragad meg. Ezerszáz kamaszfiú gyűlik össze egész Texasból, hogy képviseleti kormányt hozzon létre az alapoktól. A film a Sundance Filmfesztiválon elnyerte a zsűri nagydíját.

IMDb: 7,7/10 Metacritic: 84/100

Beastie Boys Story

Jön egy rövid történet, amit el fognak mondani… Mike Diamond és Adam Horovitz elmesélik együttesük és 40 évnyi barátságuk történetét egy élő dokumentumfilmben, melynek rendezője Spike Jonze, aki egyben barátjuk, munkatársuk és néhai nagyapjuk.

IMDb: 

IMDb: 7,8/10 Metacritic: 74/100

Földünk éjjel színesben

A Tom Hiddleston narrálásával készült, hat földrészen forgatott dokumentumfilm-sorozat a legmodernebb kameratechnológia segítségével örökíti meg az állatok éjszakai életét, és eddig soha nem látott, színes képsorokon keresztül mutatja be az így felfedezett magatartást.

IMDb: 8,3/10 Metacritic: NA

A világ rendhagyó álomotthonai

Fedezd fel a világ leglenyűgözőbb otthonai mögött rejlő úttörő gondolatokat és inspiráló történeteket! Ebben a világ körüli dokusorozatban megismerheted azokat a látnoki erejű embereket, akik újragondolják az „otthon” fogalmát és az életmódunkat.

IMDb: 7,3/10 Metacritic: NA

Így lettél önmagad

Az Olivia Colman narrálásával készült dokumentumfilm-sorozat világszerte több mint 100 gyerek szemszögéből nézve azt örökíti meg, hogy a gyerekek születésük és ötéves koruk között hogyan tanulnak meg gondolkodni, beszélni, mozogni és szeretni.

IMDb: 8/10 Metacritic: NA

A nagyszerűség pillanatai

Hét elismert sportoló fellebbenti a fátylat pályafutása egy-egy meghatározó pillanatáról, amikor nagyszerűen érezte magát. A stílusos, élőszereplős felvételeket és vizuális effekteket vegyítő, rövid részekből álló dokumentumsorozat új fényt vet az ismerni vélt sportlegendákra.

IMDb: 4,4/10 Metacritic: NA

Apák

A modern apaságot szórakoztatóan bemutató dokumentumfilmben híres humoristák, valamint átlagapukák vallanak arról, milyen apának lenni. Őszinte beszámolóikból kiderül, milyen szép, kihívásokkal teli, ugyanakkor hihetetlenül szórakoztató tud lenni napjainkban az apaság.

IMDb: 6,5/10 Metacritic: 59/100

Az elefántkirálynő

Indulj el egy, a családról, bátorságról és hazatérésről szóló nagyszabású utazásra! Athena, a méltóságteljes matriarcha a könyörtelen afrikai tájon vezeti keresztül elefántcsordáját. Chiwetel Ejiofor narrálásában. A film bekerült a TIFF és a Sundance Filmfesztivál versenyprogramjába.

IMDb: 7,8/10 Metacritic: 69/100

Bruce Springsteen: Letter To You

Tisztelgés az E Street Band előtt, a rock and roll, és a zene hatása Bruce Springsteen életére. Ez a dokumentumfilm megörökíti Bruce gondolatait a szeretetről és az elmúlásról, miközben zenekarával a Born in the U.S.A. óta először vesznek fel élőben közös stúdióalbumot.

IMDb: 7,4/10 Metacritic: 88/100

 Visible on television

Az ötrészes dokumentumfilm-sorozatból megismerjük az amerikai LMBTQ-mozgalom történetét. A sorozat archív felvételekkel tarkított új interjúk segítségével vizsgálja a homofóbiát, az LMBTQ-karakterek fejlődését és az előbújást a tévés világban.

IMDb: 8,3/10 Metacritic: 89/100

Apró világ

A Paul Rudd narrálásával készült dokumentumfilm-sorozat a természet kevésbé ismert, apró hőseit mutatja be. A csöppnyi lényeket és a túlélésért folytatott, kivételes küzdelmüket középpontba állító műsor epizódjaiban látványos képsorokkal kísért, meglepő történeteket láthatunk.

IMDb: 9/10 Metacritic: NA

Kedves…

Egyetlen ember története változást hozhat a világba. Az Emmy-díjas R.J. Cutler tízrészes dokumentumfilm-sorozatában felvonultatott legendás alakok mellett megismerhetjük azokat is, akiknek az életét ezek a példaképek gyökeresen megváltoztatták.

IMDb: 6,8/10 Metacritic: NA

Hosszú motorozás felfelé

Ewan McGregor és Charley Boorman csodálatos dél- és közép-amerikai tájakon robognak át a mintadaraboknak számító, elektromos Harley-Davidsonjaikon ebben a harmadik nagyszabású motoros túrájukat bemutató sorozatban. A 2020-as széria mellett a 2004-es eredeti Hosszú motorozás, valamint a 2007-es folytatás, a Hosszú motorozás lefelé is megtekinthető. 

IMDb: 8,3/10 Metacritic: NA

The Oprah Conversation

Oprah meghitt beszélgetéseket folytat napjaink elsődleges hírformálóival, gondolatvezéreivel, szakmájuk mestereivel. Értelmezik és megfelelő nézőpontba helyezik a világot alakító kérdések széles skáláját, miközben lebilincselő történeteket tárnak fel az emberi kapcsolatokról. Az Apple igyekszik kimaxolni az Oprah-szerződést, ezért két másik produkció is elérhető a platformon: a könyvekről szóló Oprah’s Book Club, valamint egy videochates interjúsorozat, az Oprah Talks COVID-19

IMDb: 3,4/10 Metacritic: NA

Mariah Carey varázslatos karácsonyi műsora

Ezt a címet nem én találtam ki, tényleg ezen a néven fut az a különkiadás, amihez a karácsonyi slágerek legslágerebbikének előadója az Apple-nek adta a nevét. Kissé szezonális, de hát észre sem vesszük, és ismét aktuális lesz. 

IMDb: 5,7/10 Metacritic: NA

Gyerekeknek

Snoopy az űrben

Szállj fel a magasba Snoopyval, aki valóra váltja álmát, hogy NASA-űrhajós legyen. Charlie Brown és a Peanuts-csapat többi tagjának kíséretében Snoopy átveszi az irányítást a Nemzetközi Űrállomás felett, valamint eljut a Holdra, és még annál is messzebb. S ha már Snoopy: az Apple TV+-on megtekinthető az 1965-ös Snoopy és a karácsony is, februárban pedig érkezik a vadonatúj Snoopy Show is. 

IMDb: 7,8/10 Metacritic: NA

Helpsters

A Szezám utca alkotóinak Apple TV+-os bábsorozata egy teljesen új csapat szörny kalandjait meséli el, de sajnos a tartalmak többségétől eltérően még magyar felirat sem készült hozzá, így idehaza valószínűleg nem sok családnak lehet érdekes. Van egy spin-off sorozata is Helpsterek segítenek neked címen, de ez sem nézhető magyar szöveggel. 

IMDb: 6,2/10 Metacritic: NA

Víztükre

A Víztükre (Stillwater) érdekes anomália az Apple TV+-on: kapott magyar címet és magyar posztert, magyar felirat vagy urambocsá! szinkron viszont már valahogy nem jutott neki. Egyébként egész pofás animációs sorozatnak tűnik egy pandával a főszerepben. Az összeállítás írásakor ugyanakkor még csak 1 hónapja jelent meg, talán később érkezik hozzá valamiféle honosítás. 

IMDb: 8,5/10 Metacritic: NA

Kíváncsi Doug

Egy újabb sorozat, ami magyar címmel, de magyar felirat és szinkron nélkül kelleti magát. A főszereplő egy ifjú robot, aki elkezdi feszegetni létezése értelmét. 

IMDb 7,3/10 Metacritic: NA

Szellemíró

Amikor egy környékbeli könyvesboltban kísértő szellem elképzelt szereplőket kezd szabadon engedni a való világban, négy gyereknek közösen kell megoldania a szellem befejezetlen ügyéhez kapcsolódó izgalmas rejtélyt.

IMDb: 5,4/10 Metacritic: 77/100

Fraggle Rock: Zúzz tovább!

A Flúgosok külön barlangokban élnek, mégis tudják, hogyan szórakozzanak együtt. Nézd meg a történeteket, és énekelj Gobóval, Reddel, Booberrel, Mokival, Wembley-vel és Utazó Matt bácsival, mutassátok meg mindenkinek, hogy együtt vagyunk. Az Apple TV+-on elérhető az eredeti, 1983-as Fraggle Rock sorozat is, magyar felirattal. 

IMDb: 6,6/10 Metacritic: NA

Itt vagyunk: Jegyzetek az életről a Földön

Egy talpraesett hétéves a Föld napjának előestéjén szülei segítségével, illetve a találó elnevezésű Minden Dolgok Múzeumában megrendezett titokzatos kiállításon ismerkedik meg a bolygó csodáival. Oliver Jeffers nagy sikerű gyerekkönyve alapján.

IMDb: 7,4/10 Metacritic: NA

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó