IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Mac Pro, Mac mini és iMac Pro – mi jöhet még?!

A Bloomberg munkatársa, Mark Gurman egy interjúban elárult néhány apróságot az Mac termékcsalád következő hónapokra és évekre vonatkozó fejlesztéseiről. Ezen kívül elmondta, hogy az Apple-nek volt egy eladásra kész M1 chippel szerelt Mac Pro-verziója, de végül úgy döntöttek, hogy kivárnak az M2 Próig.

Az interjút Vadim Yuriev YouTuber készítette és a videóban Gurman érdekes ízelítőt ad a Mac Próról, melyről az Apple nemrég úgy nyilatkozott, hogy fejlesztés alatt áll.

Az M1 Mac Prót is hónapokkal ezelőtt készre fejlesztették. De azt elvetették, hogy megvárják az M2-es verziót.
Mark Gurman

Mivel a vállalat dobta az M1-es Mac Pro terveit, Gurman az interjúban azt mondja, hogy szerinte ezt a Macet végül az év végén jelentik be, majd később, 2023-ban adják ki.

Forrás: 9to5Mac

Az újságíró a Power On hírlevelének egy korábbi verziójában azt mondta, hogy az M2 Ultra és Extreme chippel ellátott Mac Pro verziókra számít. Arról is beszámolt, hogy a Mac Pro várhatóan úgy fog kinézni, mint a jelenlegi dizájn kisebb változata.

Gurman beszélt a pletykákban szereplő áttervezett Mac miniről is, amelyet először Jon Prosser erősített meg. A Bloomberg újságírója nem gondolja, hogy az Apple újratervezi belépőszintű Macjét, mivel a Mac Studio nagyon hasonlít rá.

Nem hiszem, hogy lesz újratervezés a Mac mini esetében. Igazából nem tudom, honnan jöttek a pletykák az újratervezésről. Szerintem azok is csak specifikációs változtatások lesznek. Ha megnézed a Mac Studiót, úgy néz ki, mint egy dupla magasságú Mac mini.
Mark Gurman

Végül, de nem utolsósorban Gurman úgy véli, hogy a Mac Pro mellett lesz egy Apple Siliconos iMac Pro is, amit kifejezetten jó ötletnek tart.

Lesz egy iMac Pro is valamikor, ez is aktív fejlesztés alatt áll, szóval ez jó esetben jövőre lesz.
Mark Gurman

Korábban az év elején már beszámolt arról, hogy készül egy átnevezett iMac Pro, amely nagyobb, mint a jelenlegi 24 hüvelykes verzió, de hasonló designelveket követ. Először azt mondta, hogy ez az iMac Pro még idén piacra kerülhet, de most módosította a jelentését, és azt mondta, hogy „valamikor jövőre”.

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó