IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Nemcsak összehajthatósak, vízállók is lehetnek az új Galaxy Fold és Flip modellek

A Samsung közelgő hajtogatható készülékei az egyik legellenállóbbak és legkitartóbbak lehetnek. Max Weinbach szerint a Galaxy Z Fold3 és a Galaxy Z Flip3 lesznek a vállalat első olyan összecsukható készülékei, amelyek vízállósági besorolással rendelkeznek.

Egy tweetre válaszolva Weinbach azt sugallja, hogy mindkét telefon IPX8-as minősítéssel fog rendelkezni, amivel a hiánypótló készülékek minden eddiginél jobban megközelítik a Samsung hagyományos zászlóshajóit. Ez egy korábbi, áprilisi pletykát is megerősít.

Mit jelent tehát ez a minősítés? Nos, a 8 arra utal, hogy mindkét összecsukható készülék ellenáll a folyamatos vízbe merítésnek nyomás alatt. Ez általában 1,5 méteres mélységet jelent maximum 30 percig, de a mélységre és az időtartamra nincsenek egyértelmű irányelvek. Figyelemre méltó, hogy az összecsukhatóaknak még mindig lesz egy rést a páncéljukon. Az X azt sugallja, hogy nem tesztelték őket szilárd részecskék és por ellen, ami az eredeti Galaxy Fold korábbi keresztje volt.

Eddig egyetlen összecsukható készülék sem bírt ilyen minősítéssel. Míg sok hagyományos zászlóshajó telefon ma már IP67-es vagy annál magasabb minősítéssel rendelkezik, az összecsukható telefonok kialakítása miatt hajlamosak a por- és vízkárosodásra. Nagyobb kihívást jelent a mozgó alkatrészek lezárása, mint egy tömör üvegdarabé.

Forrás: Android Authority

Az IP-besorolás nem ígéri, hogy a telefonok minden esetben vízállóak lesznek. Úgy tűnik, a OnePlusos Pete Lau határozottan kiáll emellett, és azt sugallja, hogy az IP-besorolás tesztelési körülményei jelentősen eltérnek a valós forgatókönyvektől. És ez nagyrészt igaz is. Még ha IP-besorolással rendelkező telefonokat dobnak is piacra, a legtöbb vállalat óva inti a felhasználókat attól, hogy szándékosan víz alá dugják a telefonjukat.

A Samsung augusztus 11-én fogja bemutatni új összecsukható telefonjait, egy sor más készülékkel együtt, akkor minden kiderül.

Borítókép: SamMobile

Kapcsolódó cikkeink

A Samsung ismét az Apple új készülékén élcelődik

Anikó

Ezek a zászlóshajók feszülnek az iPhone 14-nek ősszel

Anikó

Lesz valaha összehajtható iPhone?

Anikó