IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

A Samsung Galaxy S21 FE is a chiphiány áldozatává válik?

A Galaxy S20 FE sikerein felbuzdulva idén is készült a koreai gyártó egy Fan Edition készülékkel, de könnyen lehet, hogy a terveik dugába dőlnek.

Pár nappal ezelőtt még arról lehetett olvasni, hogy milyen specifikációval és milyen színvariációkban érkezik a Samsung Galaxy S21 FE, amelyet hivatalosan valamikor a nyár végén jelentettek volna be. A legújabb pletyka a telefonnal kapcsolatban az, hogy könnyen elképzelhető, hogy az egész terv mehet a kukába.

Az már tavasszal kiderült, hogy idén nem lesz új Note, aminek az oka nem az érdeklődés, hanem a félvezetők hiánya – a pandémia okozta válság miatt komoly gyártási- és szállítási problémák adódtak a legtöbb iparágban. Ezen alkatrészek nélkül nem készülnek chipek, chipek nélkül pedig nehéz telefonokat gyártani. A Samsung állítólag úgy döntött, hogy a jövőben nagyobb hangsúlyt szeretnének fektetni a hajtogatós modellekre, ezért kell szomorkodniuk idén a Note fanoknak.

Forrás: cnet.com

Az ETNewson megjelent (és azóta eddig tisztázatlan okokból törölt) cikk szerint a Fan Edition fanok is elégedetlenek lesznek 2021-ben, hiszen állítólag a Samsung leállította a Galaxy S21 FE gyártását. Az ok hasonló, mint a Note esetében: nem érkezik elegendő mennyiségű Qualcomm chip ahhoz, hogy a gyártás a megfelelő ütemben haladjon, és nem akarják veszélyeztetni a Galaxy Z Fold 3 és Z Flip 3 piacra dobását.

Arról egyelőre semmilyen információnk sincs, hogy miért törölték az eredeti hírt, a Samsung témákban jól informáltnak mondható tipster, Ice Universe szerint viszont nemcsak a chipekkel, hanem az akkumulátorokkal is gondok vannak a készülék esetében, mégpedig minsőgbeliek.

A Samsung az AndroidAuthority megkeresésére nem kívánt reagálni a Galaxy S21 FE gyártásának esetleges leállításáról szóló, a koreiai híroldalon megjelent és törölt cikkről. Egy másik, Bloombergnek adott válaszban viszont azt közölték, hogy bár hivatalosan be nem jelentett modellekkel kapcsolatban nem tudnak nyilatkozni, azt sem állítják, hogy igazak a gyártás felfüggesztéséről szóló pletykák.

Forrás: 9to5google és androidauthority

Kapcsolódó cikkeink

Saját játékkonzol fejlesztésén dolgozik a Qualcomm

Foltin

A középkategóriás mobilok számára is elérhetővé válik az 5G

Anikó

Prosser visszatért és nem jó híreket hozott

Anikó