IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Már családoddal is megoszthatod alkalmazáson belüli vásárlásaid és előfizetéseid

Idén nyáron, a WWDC-n az Apple bejelentette az alkalmazáson belüli vásárlások rendszerének jelentős változását, amely lehetővé teszi a felhasználók számára az alkalmazáson belüli fizetős tartalom megosztását a családdal. Ez az opció már hivatalosan elérhető az iOS 14 és a macOS Big Sur alatt is.

Hogy ez pontosan mit is jelent? Apple ID-d használatával az iCloud Családi megosztás funkcióját használva eddig is megoszthattad megvásárolt alkalmazásaid, zenéid, filmjeid és bizonyos Apple előfizetésied azokkal, akikkel egy családba tartozol – nem vérszerint, hanem az iCloud kötelékein belül -. Azonban az alkalmazáson belüli vásárlásokat (in-app purchase) és előfizetéseket (subscription) továbbra is csak egyedül használhattad. Eddig…

Tehát nyáron bejelentették, hogy az alkalmazáson belüli vásárlások is megoszthatók lesznek a család körében, és ez a lehetőség ma végre elérhetővé is vált a felhasználók számára. Néhányan még értesítést is kaptak azoktól az appoktól, amelyek mostantól lehetővé teszik alkalmazáson belüli vásárlásaik és előfizetésük megosztását.

Persze magadnak választhatod meg, hogy szeretnél-e élni a lehetőséggel így a Beállítások > Apple ID > Előfizetések menüpontban elérhetővé is vált egy kapcsoló, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy az iCloud Családi megosztás révén megosszák az elérhető előfizetéseket a családtagokkal. És természetesen apponként is meg lehet választani min osztoznál és min nem.

Nálam minden előzetes intézkedés nélkül megjelenet iOS 14.2-n

Borítókép: Payette Forward

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó