IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Már nem csak Apple kiegészítőket adhatunk a Lokátor alkalmazáshoz

A Find My (aka. Lokátor) hálózati kiegészítő program lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy immár Apple kiegészítőiken kívül más kütyüiket is nyomon kövessék a Lokátor alkalmazás segítségével.

A frissített Lokátor alkalmazás, lehetővé teszi harmadik féltől származó termékek számára az Apple Find My hálózatának használatát, amely már több száz millió Apple-eszköz esetében működik.

Forrás: Apple

A Find My hálózat kiegészítőkre vonatkozó programja végre beengedi a szolgáltatásba a külsős eszközgyártókat is, lehetővé téve számukra, hogy olyan termékeket gyártsanak, melyek nyomon követhetők a Lokátor alkalmazással. A leggyorsabb Belkin, Chipolo és VanMoof új termékek a jövő héten már elérhetők is lesznek.

A Made for iPhone (MFi) program részét képező Find My hálózati kiegészítő programot olyan kiegészítőt gyártók számára tervezték, akik meglévő vagy új terméküket kívánják összekapcsolni a Find My hálózattal. 

Természetesen a külsős termékeknek be kell tartaniuk az Apple minden adatvédelmi védelmi irányelvét, mellyel a vállalat igyekszik a végtelenségig védeni ügyfeleit. A jóváhagyott termékek hozzáadhatók a Lokátor app új Items füléhez, és egy „Works with Apple Find My” megjelölést kapnak, amely egyértelműen közli a felhasználókkal, hogy a termék kompatibilis a Find My hálózattal és a Lokátor alkalmazással.

Forrás: Apple
Forrás: Apple
Forrás: Apple

A technológia úttörői a VanMoof legújabb S3 és X3 e-kerékpárjai, a Belkin SOUNDFORM Freedom True Wireless fülhallgatói és a Chipolo ONE Spot kis trackere lehetnek, melyek már mind felfedezhetők lesznek a Lokátor alkalmazásban.

Az iPhone-on, iPaden, iPod touchon és Mac-en elérhető Lokátor alkalmazás megkönnyíti az eltűnt Apple-eszközök felkutatását, valamint a barátok és családtagok tartózkodási helyének felfedezését, mindeközben védve a felhasználók adatait. 

Ha elveszítenéd Apple készüléked, a Lokátor alkalmazás lehetővé teszi, hogy bemérd utolsó ismert tartózkodási helyét és lejátssz egy hangot helyzetének pontos meghatározásához. Aktiválva az Elveszett módot pedig azonnal lezárhatod készüléked, és üzenetet jeleníthetsz meg rajta, valamint egyből téglát csinálhatsz belőle, ha azt gyanítod, rossz kezekbe került.

Forrás és borítókép: Apple

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó