IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

A WhatsApp az üzenetek Android és iOS közötti migrálását teszteli

A fenti állítás értelmében a jövőben könnyű szerrel lehetne két, különböző operációs rendszert futtató eszközön ugyanazt a fiókot használni.

A WhatsApp annak a lehetőségeit kutatja, hogy miként lehetne felhasználóbarátabbá tenni a szoftvert azok számára, aki több eszközt is használnak párhuzamosan. Ennek a törekvésnek az egyik legfontosabb eleme az, hogy tesztelik az Androidot futtató eszközök és az iPhone-ok közötti üzenet migrálás lehetőségét – értesült a hírről a WABetaInfo.

Ahogyan az alábbi képen látható, a jövőben kapunk majd egy olyan opciót, amellyel néhány pillanat alatt átkerülnek az üzenetváltásaink egy másik rendszert futtató eszközre.

Forrás: 9to5mac

Amikor egy új eszközt adunk hozzá a fiókunkhoz, a rendszer mindig felhívja majd a figyelmünket arra, hogy a migráláshoz frissítenünk kell az alkalmazást a legújabb a verzióra.

Arról egyelőre nincs információ, hogy milyen fázisban tart a tesztelés, lesz-e beta verzió, és mikorra várható a funkció élesítése. Az mindenesetre érdekes, hogy egy olyan megoldás bevezetésén dolgoznak, ami más csevegők, pl. a Telegram esetében már régóta létező dolog.

Az, hogy több, különböző eszközön is lehessen használni a WhatsAppot, a felhasználók által egyik leginkább várt újítás, csakúgy mint egy iPaden is futó Instagram. A kérdés már csak az, hogy melyik kívánság teljesül előbb?

Forrás: 9to5mac

Kapcsolódó cikkeink

Ezért késnek az automatikus iOS frissítések

Anikó

22 újdonság az iOS és iPadOS 15.4-es verziójában

Anikó

AR/VR headset támogatás és push értesítések érkezhetnek a webalkalmazásokhoz

Anikó