IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Visszatér az iOS 13 tárcsázós időpont választója

Az iOS 14 az egész rendszerben egy új tárcsaválasztót hozott, amely eléggé eltért az évek óta bevált változattól. Most az iOS 15-tel izgatottan látjuk, hogy az Apple visszahozta a népszerű tárcsaválasztót, de egy kis csavarral azok számára, akik a numpad bevitelt részesítik előnyben.

Az iOS 14 nagy változást hozott a tárcsaválasztóval. A nagy, kerék stílusú tárcsaválasztó helyett a numpad bevitelt favorizálták.

Sok felhasználó kevésbé találta kényelmesnek és intuitívnak az iOS 14 tárcsaválasztóját, amelynek használata során a numpaddal lehetett kiválasztani az órákat vagy a perceket vagy mindkettőt a szerkesztéshez. És mivel a tárcsaválasztó olyan kicsi, nem olyan gyors és zökkenőmentes a számok gyors bepötyögése.

Forrás: 9to5Mac

Szerencsére az Apple úgy döntött, hogy visszahozza az iOS 13-ból és a korábbiakból ismert, jól bevált nagy kereket. Az iOS 15-ben az egész rendszerben megtalálod, és még letisztultabb dizájnnal rendelkezik, mint valaha.

De a nagy tárcsa visszatérése mellett van valami újdonság is – a nagy tárcsát megérintve a numpad is előhívható. Az új választó tehát egy hibrid megközelítés, ahol a régi kedvenc az alapértelmezett, de a numpad egy koppintással elérhető:

Forrás: 9to5Mac

A frissített tárcsaválasztót más Apple-alkalmazásokban, például az Emlékeztetőkben, valamint harmadik féltől származó alkalmazásokban is gyakran megtalálod.

Forrás és borítókép: 9to5Mac

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó