IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Már titán borítással érkezhet az iPhone 14

Egy új elemzői jelentés szerint jövőre érkezhet a legelső titán iPhone-borírtás, a csúcskategóriás anyagot legalább az egyik Pro modellbe tervezhetik.

JP Morgan Chase szerint az iPhone 14 Pro titánötvözetből készül majd, míg a többi modell rozsdamentes acél vagy alumínium vázzal érkezhet.

A JPMorgan Chase legújabb jelentése szerint az Apple 2022 második felében dobja piacra az iPhone 14-es szériát, és a specifikációs frissítés nagyobb lesz, mint az iPhone 13-as szériáé. Állítólag a csúcskategóriás iPhone 14-es sorozat (vagy Pro) teste várhatóan titánötvözetből készül majd, és kizárólag a Hon Hai szállítja majd. Emellett az iPhone 14 sorozat többi modellje alumíniumötvözetből és rozsdamentes acélból készült vázat használ majd. A rozsdamentes acélkereteket a Hon Hai és a Jabli szállítja.

A tipikus titánötvözetek az anyagot vanádiummal, krómmal, nikkellel és alumíniummal keverik. Az anyag háromszor-négyszer erősebb, mint a rozsdamentes acél, így kevesebb fémet lehet felhasználni, ami potenciálisan könnyebb iPhone-t eredményezhet.

Forrás: 9to5Mac

A titán matt megjelenésű, de a vállalat az év elején szabadalmaztatott egy olyan módszert, amellyel a fém félig fényes felületet kaphat.

A szabadalom technikai jellegű, és azzal a folyamattal foglalkozik, amelynek során a kívánt felület eléréséhez a sugárzást és maratást kombinálják egy kémiai anodizálási eljárással. Az Apple szerint az előbbi jobban elrejti a fém hibáit, míg az utóbbi jobb védelmet nyújt.

Egy titánból készült iPhone-test nem lenne teljes meglepetés, az Apple már a jelenlegi Apple Watch Edition esetében is ezt az anyagot használja a korábban kínált kerámia test helyett.

A jövő évi iPhone-családdal kapcsolatban számos más jelentés is napvilágot látott. Ming-Chi Kuo még márciusban azt mondta, hogy a legnagyobb vizuális változás az lesz, hogy a vállalat elhagyja a notchot a lyukas képernyő kialakításának javára. Ez azt is jelentené, hogy az olyan dolgokat, mint a Face ID érzékelők áthelyeznék egy vékony keretbe, ha az Apple megtartaná ezt a funkciót, bár a kijelző alatti Touch ID-n is dolgozik, ami potenciálisan helyettesítheti azt.

Az is felmerült, hogy 2022 lehet az az év, amikor az Apple teljesen port nélküli dizájnra vált, dobva a Lightning portot, MagSafe töltésre támaszkodva.

Borítókép: MacRumors

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó