IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Mark Zuckerberg sürgeti a törvényhozókat, hogy vizsgálják ki az Apple-t

A Facebook atyja nem tudja elviselni, hogy még mindig nincs hír az Apple ügyeiben.

A The Wall Street Journal jelentése szerint Mark Zuckerbergből egyenesen politikai operátor vált és már a törvényhozókra is elkezdett nyomást gyakorolni. Szeretné ugyanis, ha fokozottabban vizsgálódnának az Apple ügyei után.

A Wall Street Journal kifejtette, hogy Zuckerberg „rendszeresen beszélgetni” kezdett Jared Kushner, a Fehér Ház vezető tanácsadójával, és beszélgetéseket folytatott Trump elnökkel is. Zuckerberg a politikai kapcsolatokra összpontosít, amikor a Facebook új versennyel és új monopóliumellenes ellenőrzéssel néz szembe.

Trumppal is megy a jópofi – Forrás: Business Insider

A Facebook alapítójának politikai lépései annak az erőfeszítésnek a részei, hogy megvédjék cégét az Atlanti-óceán mindkét partján a monopóliumellenes vizsgálattól az adatvédelmi gyakorlatának kritikájáig, valamint a félretájékoztatási és összeesküvés-elméletek terjesztésében betöltött szerepétől. A Facebooknak új fenyegetésekkel is szembe kell néznie, mint például a ByteDance Ltd. TikTok. A politikai vezetőkkel, a média személyiségeivel és az aktivistákkal való kapcsolatok kialakítása kritikus fontosságú, hogy a Facebook továbbra is betöltse a közösségi médiában fennálló elsőbbségét.

Az Apple-t illetően állítólag Zuckerberg „nyomást gyakorolt a törvényhozókat és tisztviselőket”, hogy alaposabban vizsgálják meg a céget. A Facebook vezérigazgatója tovább megy, azt is akarja, hogy vizsgálják meg a TikTokot is.

Zuckerberg azt is elmondta a kormánytisztviselőknek, hogy az Apple nem esik akkora ellenőrzés alá, mint a Facebook, annak ellenére, hogy saját operációs rendszerrel rendelkezik, amelyet az amerikaiak nagy százaléka használ.

A közelmúltban a Facebook hangos kritikusává vált az iOS 14 új, adatvédelmi változásainak a reklámozással és nyomon követéssel kapcsolatban. A The Wall Street Journal teljes beszámolója további részleteket árul el arról, hogy Zuckerberg hogyan „tanult politikát” a Trump-korszak alatt. Volt kitől tanulnia, az biztos.

Szerintetek Zuckerberg lenyugodhatna már?

Forrás és borító: Wall Street Journal

 

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó