IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Még az év vége előtt jöhetnek az új MacBook Prók

Digitimes arról számolt be, hogy az Apple beszállítói készen állnak a várva várt 2021-es MacBook Pro termékcsalád gyártásának felfutására. A jelentés szerint az új 14 és 16 hüvelykes MacBook Prókat jelenleg 2021 harmadik negyedévének végére tervezik, ami feltehetően szeptembert jelent.

A laptopok mini-LED panelekkel rendelkeznek majd, hasonlóan a 2021-es 12,9 hüvelykes iPad Próban látható képernyőtechnológiához. Míg a hagyományos LCD-panelek egyetlen nagy háttérvilágítást használnak, a mini-LED képernyők több ezer független fényerőszabályzó zónával rendelkeznek, amelyek szuper magas csúcsfényerőt tesznek lehetővé, miközben az OLED-kijelzőkhöz hasonló kontrasztszintet biztosítanak.

Forrás: MacRumors

Az Apple közelgő MacBook Pro gépei várhatóan szinte minden tekintetben újdonságot hoznak. A számítógépek az Apple következő generációs Apple Silicon chipjével lesznek felszerelve. Az M1 az általános fogyasztói teljesítményben jeleskedett, a készülő chip (köznyelvi nevén “M1X”) pedig a prosumer, vagyis professzionális munkaterhelésekben is piacvezető szerepet kíván betölteni.

Bloomberg korábban arról számolt be, hogy a MacBook Pro chipje tízmagos CPU-kialakítással és akár 32 GPU-maggal is rendelkezhet majd. A laptopok akár 64 GB RAM-mal is konfigurálhatók lesznek. Az M1 architektúrával kapcsolatos egyéb korlátozások, mint például a csak egy külső kijelző és a legfeljebb két Thunderbolt 3 port támogatása, várhatóan szintén megszűnnek.

Forrás: MacRumors

Várhatóan új dizájnt is láthatunk majd, a laptopok váza az Apple legutóbbi iPad, iPhone és iMac dizájnjával összhangban laposabb oldalakkal ellátott formatervet követhet. A laptopok várhatóan tartalmazni fognak dedikált I/O portokat HDMI és SD kártyaolvasó számára, valamint visszatér a MagSafe töltőcsatlakozó.

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó