IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

A Parallels már dolgozik a Windows 11 Maces virtualizációján

A virtualizációs specialista Parallels csütörtökön megerősítette a nemrég megjelent Windows 11 Macre történő átvitelének terveit, bár nem világos, hogy mikor lesz kompatibilis a Microsoft új operációs rendszerével.

A Parallels az iMore-nak adott nyilatkozatában nem közölt becsült indulási határidőt, csak annyit mondott, hogy “biztosan mindent megtesz, ami lehetséges, hogy ez megtörténjen”.

Mivel a Windows 11-et csak nemrég jelentették be, a Parallels mérnöki csapata a hivatalos Windows 11 Insider Preview buildre vár, hogy elkezdhessük tanulmányozni az új operációs rendszerben bevezetett változásokat, és a Parallels Desktop jövőbeli frissítéseiben teljes kompatibilitást tudjunk biztosítani.
Nick Dobrovolskiy, a Parallels mérnöki és támogatási részlegének SVP-je

A Windows 11 a múlt héten debütált friss felhasználói felülettel, új multitasking lehetőségekkel, Android alkalmazás támogatással, Microsoft Teams integrációval és még sok mással.

A Parallels legutóbb áprilisban frissítette Parallels Desktop virtualizációs szoftverét az Apple M1 chip támogatásával. A csomagot a macOS Big Surre optimalizálták, bár a Parallels már javításokat fejleszt a közelgő macOS Monterey-re.

A felhasználók egyelőre az Apple Boot Campjét használhatják, hogy a Windows natív és virtualizált példányait is futtassák Inteles Maceken. Azonban ez a kapu hamarosan bezárul, mivel egyik részről az Apple átállítja a laptop- és asztali gépcsaládjait az Apple Siliconra, így a közeljövőben a harmadik féltől származó virtualizációs megoldások maradnak, mint megoldás. Másikról pedig a Windows 11-et hivatalosan egyetlen Inteles Mac sem fogja támogatni.

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó