IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Pop-up játékok az értesítések közt macOS-en?

A Twitteren közzétett rövid videó tanulsága szerint egy iOS mérnök bemutatta, amint a Flappy Bird nevű ikonikus játék közvetlenül a macOS push értesítésen belül játszható.

Neil Sardesai rövid videót tett közzé a Twitteren, amelyen egy macOS-értesítés látható, mely a hírhedt Flappy Bird játszható változatát tartalmazta.

Következő tweetjében arról írt, hogy a macOS Big Surben egy új keretrendszer a UserNotificationsUI is már felbukkan. De valamilyen oknál fogva nincs Xcode-sablon a Notification Content Extensionshöz macOS. Tehát létre kell hoznia egyet az iOS-hez, majd az összes felhasználói felületét NS-re kell cserélnie.

Sardesai Twitter-fiókja számos más érdekes macOS-trükknek is otthont ad. Van fent egy olyan videó, amely azt mutatja, hogy hatszögletű ablakokat manipulál macOS-en, és akad olyan is, ahol a Google Chrome-os dinoszaurusz játékot játssza a macOS menüsorban.

A Flappy Bird értesítéses játék jelenleg nem elérhető a nagy közönség számára. De remekül példázza, mennyi kreatív dolgot tehetnek a fejlesztők a macOS-szel.

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó