IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Még egyszerűbb lesz szerkeszteni a Google Drive-ban tárolt Office fájlokat

Végre rendesen tudjuk majd editálni a Microsoft Office dokumentumainkat Google Drive-on is.

Nemrég lettek teljesen egységesek a Google ikonjai, és amikor a frissítést bejelentették, elhintették, hogy könnyebb lesz majd a harmadik féltől származó dokumentumokat is kezelni. Az újítással közelebb kerültek egymáshoz a Gmail és a Google Drive alkalmazásai, főleg a szerkesztőprogramok.

A Google természetesen előnyben részesíti a saját Dokumentumok, Táblázatok és Diák alkalmazásait, de tudják ők is, hogy a Microsoft Office sokkal jobb termékeket gyárt. Az Office-fájlok továbbfejlesztett natív szerkesztése a múlt hónapban kezdődött a Google Android-alkalmazásaiban. A vállalat most úgy döntött, hogy megkönnyíti az életünket azzal, hogy a webes Google Drive-ból is elvégezhessünk változtatásokat.

Rögtön szerkeszthetjük az Office dokumentumainkat – Forrás: AndroidPolice

Nincs más dolgunk, mint duplán rákattintani egy Office fájlra, és a Drive automatikus megnyitja nekünk a szerkesztési módot. Korábban alapértelmezés szerint a fájl előnézetét jelenítette meg, és további kattintásokra volt szükség a korrigáláshoz. A Google hozzátette, hogy az előnézeti mód továbbra is elérhető, ha jobb egérgombbal kattintunk rá, és kiválasztjuk az előnézet lehetőséget.

A Drive frissítése minden olyan kompatibilis Office-fájlra vonatkozik, mint a .docx, .doc, .ppt, .pptx, .xls, .xlsx és .xlsm. Ez azonban nem érinti a jelszóval védett fájlokat, amelyek továbbra is alapértelmezés szerint előnézeti módban nyílnak meg.

A változás néhány Drive-felhasználó számára már most megkezdődött, de a start eltarthat egy ideig. Apró frissítés ugyan, de akik használják és szeretik a Google felületeit, de mégis inkább a Microsoft termékeit használják dokumentumok létrehozására, azoknak hatalmas segítség.

Nálatok már működik a Drive új funkciója?

Forrás: AndroidPolice
Borító: GoogleUserContent

Kapcsolódó cikkeink

Ezek a zászlóshajók feszülnek az iPhone 14-nek ősszel

Anikó

Google: az Apple visszatartja a fejlődést

Anikó

Végre használható lesz a Gmail iOS-es widgete

Anikó