IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Új PlayStation alkalmazás érkezik hanghívással és exkluzív PS5 funkciókkal

Az új konzol kiadása előtt egy frissített alkalmazással is készül a PlayStation az Androidos és iOS-es felhasználói számára.

A Sony egy teljesen új PlayStation alkalmazással jelenik meg mind az iOS, mind az Android rendszert használók számára. Célja, hogy erősítse a barátokkal való kapcsolatainkat, és a játékélményt se vegye el, még akkor se, ha távol vagyunk a konzoltól. Az új alkalmazás teljes átalakításon ment keresztül: hangcsevegést kapott, PS Store integrációt, és még exkluzív PS5 funkciók is fértek bele.

Forrás: PlayStation

A Sony ma osztotta meg a jó hírt a gamerek számára a PlayStation blogján:

A mai naptól kezdve a PS App világszerte elindul az iOS (12.2 vagy újabb) és az Android (6.0 vagy újabb) eszközök frissítése után. A PS alkalmazás olyan friss funkciókat mutat be, mint a hangos csevegés, a natív PS Store integráció és egy sokkal zökkenőmentesebb élményt nyújt egy teljesen újratervezett dizájnban.
Sony

Számos figyelemre méltó új funkció érkezik. Amikor a PS5 november 12-én elstartol, a PlayStation megerősítette, hogy lehetőségünk lesz távolról bejelentkezni a konzolba, elindítani a játékokat, kezelni a tárhelyet és még sok minden mást is.

Íme az új iOS és Android alkalmazás fő frissítései:

Frissített felhasználói felület – Az első dolog, ami feltűnhet, az az újratervezett PS App elegáns új felhasználói felülete. Az új kezdőképernyőn gyorsan megnézhetjük, mit játszanak ismerőseink, és hozzáférhetünk a legutóbb játszott játékainkkal kapcsolatos részletekhez, beleértve a trófeákat is.

Üzenetek integrálása – Az egységes élmény érdekében a PS Messages alkalmazás funkciót integrálják a frissített PS alkalmazásba, így zökkenőmentesen üzenetet küldhetünk a barátainak egy helyen. Az integráció részeként a PS Messages többé nem lesz elérhető önálló alkalmazásként. A PS Messages meglévő üzeneteit és szálait a frissített PS App tartalmazza majd.

Így néz ki az új felület – Forrás: Gadgets360

Hangcsevegés és „LAN-parti” – Mostantól közös online partikat hozhatunk létre a PS App alkalmazásból és akár 15 másik barátunkkal is beszélgethetünk játék közben.

Natív integrált PlayStation Store és távoli letöltések – Az új natív PS Store-élmény lehetővé teszi a gyors és zökkenőmentes vásárlást és böngészést, valamint a játékok és kiegészítők távoli letöltését közvetlenül a PS4-re és a PS5-re.

Új funkciók a PS5 számára – A PS5 megérkezésekor távolról is elindíthatjuk a játékokat, kezelhetjük a tárhelyet a konzolon, ha a játék letöltésekor elfogy a tárhely és gyorsan bejelentkezhetünk a PS5-be közvetlenül a PS alkalmazásból.

A legfrissebb PlayStation-hírek – A felfedezés fül a játékfejlesztők hivatalos híreit és a PS Blog tartalmát jelenítik meg, amelyek segítenek naprakészen tartani felhasználóit a PlayStation világában. Az alkalmazás használatához PlayStation Network-fiókra van szükség.

Az új PlayStation iOS és Android alkalmazások mától érhetőek el az App Store-ban és a Google Play Store-ban. Még egy kis kedvcsináló videót is kaptunk a Sonytól, ami bemutatja az alkalmazás főbb funkcióit és az új UI-t.

Nektek bejön az új alkalmazás?

Forrás és borító: 9to5Mac

Kapcsolódó cikkeink

Ikonikus Sony PS játékok bukkanhatnak fel az App Store-ban

Anikó

Megszűnik a PlayStation 3, a PSP és a Vita online boltja

Foltin

Lekerült a Cyberpunk 2077 a PlayStation Store-ból

Anikó