IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Még idén jöhetnek az M1X-es Macek

Most, hogy hivatalosan bejelentették az iPhone 13-as készülékeket és az Apple Watch Series 7-et, a figyelem az Apple várva várt MacBook Pro frissítésére terelődött, amelyről már 2021 legnagyobb részében csak pletykáltak. A Bloomberg mai jelentése szerint az első M1X Macek még idén elkészülnek.

Power On hírlevelének legújabb kiadásában Mark Gurman, a Bloomberg munkatársa megerősíti korábbi beszámolóját az Apple Silicon folyamatban lévő átállásával kapcsolatban. Gurman azt írja, hogy az M1X chip még mindig 2021-re van kilátásban, és először az új MacBook Pro modellekben fog megjelenni valamikor a következő hónapban. Az új chip várhatóan valamikor a magasabb kategóriás Mac minikbe is bekerül.

Forrás: MacRumors

Az M1X-et a jelentés szerint két különböző változatban fejlesztették ki. A chip mindkét változata 10 magos kialakítású, nyolc nagy teljesítményű és két nagy hatékonyságú maggal. A két variáció közötti megkülönböztető jellemző a grafikus magok lesznek, az Apple 16 és 32 grafikus magos konfigurációkat is kínál majd.

A Bloomberg továbbra is arról számol be, hogy az Apple nagyobb teljesítményű chipeken dolgozik egy új Mac Pro számára, valamint egy M2-n a jövőbeli MacBook Airek, iMacek és low-end MacBook Prók számára.

Az új MacBook Pro nem jelent meg az Apple szeptemberi termékbemutatóján, de az elkövetkező hetekben mégis megjelenhet. Az Apple jellemzően októberben mutatja be a nagyobb új Maceket. Legyünk tehát résen.
Mark Gurman

Az új MacBook Pro termékcsaládot a pletykák szerint 2021 végére tervezik. A gépek várhatóan 14 és 16 hüvelykes konfigurációban lesznek elérhetőek, mini LED kijelzővel, újratervezett házzal, SD-kártya foglalattal, HDMI-porttal és MagSafe töltéssel. Az Apple várhatóan eltávolítja a vitatott Touch Bart is.

Az új MacBook Prók már nagyon várt frissítések, és sok mindent kijavítanak majd, amit az emberek nem szeretnek a jelenlegi MacBook Pro generációval kapcsolatban.

Borítókép: 9to5Mac

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó