IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Nem lesz OLED-kijelzős iPad Air?

Bár az eddigi jelentések szerint az Apple valamikor a jövő évben egy OLED-kijelzővel ellátott iPad Airt fog kiadni, úgy tűnik, hogy ez már nem így van. 

A megbízható Apple-elemző, Ming-Chi Kuo új befektetői jegyzete szerint, amelyet a 9to5Mac látott, az Apple most azt tervezi, hogy 2022-ben marad az LCD technológiánál.

Kuo még márciusban számolt be az Apple terveiről az iPad Air OLED-re való átállításáról, kifejtve, hogy a mini-LED technológiát a magasabb ár és a jobb beégés elleni védelem miatt a magasabb kategóriájú, Pro készülékek számára tartják majd fenn.

A mai jelentésben Kuo azonban azt írja, hogy a vállalat törölte az OLED iPad Air 2022-es bevezetésére vonatkozó terveit, mivel a teljesítmény és a költségek nem tudtak megfelelni az Apple követelményeinek. Kuo ezért arra számít, hogy az iPad Air 2022-ben is a TFT-LCD technológiát fogja használni.

Forrás: 9to5Mac

Az Apple először az év elején megjelent 12,9 hüvelykes iPad Próban alkalmazta a mini LED technológiát, és várhatóan hamarosan a közelgő 14 és 16 hüvelykes MacBook Prókban is megjelenik. Kuo szerint az Apple valamikor 2022-ben egy 11 hüvelykes iPad Prót is piacra dob mini LED technológiával.

Ezután az elemző szerint a könnyebb, vékonyabb és összecsukható kialakítás a legfontosabb hosszú távú trend a táblagép típusú termékeknél a következő 3-5 évben. Az Apple állítólag folytatja az új kijelzőtechnológiák kutatását és fejlesztését a táblagép-típusú termékekhez, de a további részletek nem világosak.

Végül, összhangban azokkal a várakozásokkal, hogy a MacBook Pro és a MacBook Air hamarosan mini LED-re vált, Kuo szerint a belátható jövőben a MacBookok lesznek a mini LED-szállítások fő hajtóereje. Kuo márciusban arról számolt be, hogy az Apple akár már 2022-ben mini LED-del bővítheti a MacBook Airt.

Borítókép: MacRumors

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó