IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Még itt sincs az Apple Glass, de már jöhet a Steve Jobs Heritage Edition

Jon Prosser legújabb agymenése szerint nem csak a sima Apple AR szemüveg van éppen úton, már készül belőle egy limited edition, Steve Jobs nevével fémjelezve.

Prosser szerint a “Steve Jobs Heritage” névre hallgató kiadás olyan lehet, mint anno az arany Apple Watch, amikor először bemutatták az órát.

Egy prototípuson dolgoznak a Steve Jobs Heritage Editionön. Úgy, mint ahogy az Apple Watch Edition, a teljesen abszurd 10 000 dolláros arany óra kijött először. Van, aki szerint így tisztelegnének Steve Jobs emléke előtt, pedig ez egyértelműen egy sima marketing terv.

Prosser szerint az Apple okos szemüvegei egy csomó stílusban elérhetők lesznek. A Heritage Edition pedig limitált ideig megvásárolható speciális verzió lehet. Az anyagáról és áráról viszont nincs információ.

Állítólag Prosser már látta is az okosszemüveg egyik prototípusát, ami nem limitált szériás. Szerinte überkirályul néznek ki, kicsit olyanok, mint a Ray-Ban Wayfarer és Tim Cook szemüvegének szerelemgyerekei.

Tim Cook meg csak lehet, hogy röhög az egészen… Forrás: CNBC

Mindkét lencsébe kijelzőket építettek be. Pont úgy néz ki, mint egy teljesen sima szemüveg, nincs rajta semmilyen extra, kamera vagy bármilyen kütyü. Állítólag, csak úgy, mint az Apple Watch esetében, itt is kicsiben kezdik, kevés funkcióval, aztán szépen lassan, az idők során fejlődik majd a termék.

A héten korábban már volt róla szó, hogy a korábbi híresztelésekkel ellentétben, a szemüveg az Apple Glass nevet fogja viselni, még akkor is, ha a Google ezt már ellőtte Google Glass formában. Az árazás pedig 499 dollárnál kezdődhet és lehet bele dioptriás lencsét is kérni extra felár nélkül.

Prosser állítása szerint eredetileg az Apple szemüvegét az őszi iPhone eseményen mutatta volna be One More Thingként, de 2020 eddig meglepetés eseményeinek köszönhetően csak jövő év márciusában jöhet a bejelentés.

Minderre reagálva Mark Gurman két szóval jellemezte Prosser összes infóját: teljes fikció.

Aztán még Prosser is visszalőtt. Végül Ben Geskin és Benjamin Mayo a 9to5Mactől is már beszállt a kommentelgetésbe. Érdemes véginyálazni Gurman és Prosser Twitterén a válaszokat. Prosser szerint nem ez az első alkalom, hogy a 9to5Mac röhög a jóslatain (aztán koppantak).

Magánvélemény: Prosser a héten igencsak elgurította a pöttyöst az Apple-nél. A magát „Tech analyst. Professional asshole-nak” aposztrofáló most már YouTuber is nagy részben a vállalat körüli leakelésből kezdte felhúzni magát az utóbbi időben. Az nem kérdés, hogy valaki belülről súg neki, nem csak iparági és beszállítói pletykákból él. Annál sokkal napra, sőt órára pontosabbak az infói. Phil Schiller már le is tiltotta őt Twitteren. A héten kieregetett AR szemüveges videójában pedig vagy minden igaz vagy semmi sem. Nem tudom, melyik lenne jobb…

Forrás és borítókép: MacRumors

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó