IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Megérkezett az iOS 12.4.7 régebbi iPhone-ok és iPadek számára

Az Apple gondoskodik az öregekről is. És most nem az idősebb korosztályból kikerülő felhasználókra gondolunk, hanem a korosabb készülékekre. Ha új funkciók nem is, bugfixek még nekik is járnak.

Éppen ezért, az Apple rendszeresen ad ki frissítéseket a legújabb rendszerek által már nem támogatott modellek számára is. Erre nem csak jófejségből van szükség, hanem mert valóban számottevő felhasználó él még a lehetőséggel.

Forrás: Apple Blogger

Bátran ki merem jelenteni, hogy jelenleg a mobiltelefonok piacán az Apple-nek van a leghosszabb terméktámogatása, és az ő készülékeik maradnak a leghosszabb ideig használatban. Számomra az iPhone 5s a kínálat Nokia 3310-ese. Nekem van ismerősöm, aki még mindig gyűri. Igaz, nem professzionális felhasználással, de az alap igényeket továbbra is simán elviszi.

Egy viszont biztos: egy átlagos Apple termék esetében bő öt éves terméktámogatással lehet számolni, ami a piacon jelenleg egészen egyedülálló. Azonban, mivel vannak termékek, amik 5 évnél is bőven tovább bírják, de már nem támogatottak a legfrissebb rendszerek által, így szükségessé válik időnként egy-egy régebbi iOS verzió frissítése is.

A jelenlegi iOS 13 az alábbi készülékeket támogatja:

iPhone SE, iPhone 6S és 6S Plus, iPhone 7 és 7 Plus, iPhone 8 és 8 Plus, iPhone X, iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone XR, iPhone 11, iPhone 11 Pro és iPhone 11 Pro Max, valamint a 7. generációs iPod touch.

Ezeknél azonban korábbi készülékek is lapulnak még aktív használatban a zsebekben. Ezért most megérkezett az iOS 12.4.7 iPhone 5s, 6 és 6 Plus, valamint 1. generációs iPad Air, iPad mini 2 és 3, valamint 6. generációs iPod touch készülékekhez.

Forrás: Apple

Sajnos ettől a frissítéstől már nagy újdonságot vagy teljesítménybeli javulást nem szabad várni, csak biztonsági rések befoltozására alkalmas az egész. Ettől függetlenül, ha régebbi készüléket használsz, érdemes feltelepítened, ha másért nem, azért, hogy biztonságban tudd adataid.

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó