IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Nagy vétel a Galaxy S20 FE

Komolyan el kell majd gondolkoznia az embernek, hogy Galaxy S20+ vagy FE verziót vegyen, mert az utóbbival egész jó vásárt lehet csinálni.

Amikor a Galaxy S20 FE (Fan Edition) hivatalossá vált, elkezdtük félteni a OnePlus piaci pozícióját annak értelmében, hogy milyen ár-érték aránnyal rendelkezik, különösen egy Galaxy okostelefon esetében. Tesztelők szerint a Galaxy S20 FE használata nem sokkal tér el a drágább nagytesójától.

A Galaxy S20 sorozat bevezetésekor a Galaxy S20 + jobb ajánlatnak tűnt a Galaxy S20 Ultra-hoz képest az ügyfelek többsége számára. Noha nincs benne 100x-os „Space Zoom”, mint az Ultrában, és a nagy, 5000 mAh-s akkumulátor sem, de mégis olyan király kis specifikációkat kapott, amely a legtöbb ember számára megfelelt.

A Galaxy S20 + volt a legésszerűbb zászlóshajó a Samsung felhozatalában, egészen addig, amíg ebben a hónapban piacra nem dobta a Galaxy S20 FE-t. A Galaxy S20 FE a lényegesen alacsonyabb árcímke ellenére sem tartalmaz sokkal kevesebbet, hogy megérje azt a további 300–400 dollárt rákölteni egy Galaxy S20 vagy Galaxy S20 + eszközre.

Az S20 FE képernyőmérete közvetlenül a Galaxy S20 és az S20 + között helyezkedik el, és ugyanazt a sima 120Hz-es frissítési frekvenciát kapta. Fényképezéshez az S20 FE ugyanazzal a fő kamerával rendelkezik, mint a nem Ultra testvérei, és egy olyan zoom kamerával, amely a jobb élesség és a részletesség érdekében 10-szeres nagyítást használ.

S20 FE, S20+, S20 Ultra – Forrás: Engadget

Az alapváltozat kissé alacsonyabb RAM-ja kivételével mindhárom telefon teljesítménye megegyezik és mindegyikük ugyanaz az Exynos és Snapdragon lapkakészletekkel rendelkezik.

Az S20 FE szoftvercsomagja hasonlóan változatlan és ugyanez vonatkozik az akkumulátor kapacitására. Mind a Galaxy S20 FE, mind a Galaxy S20 + 4500 mAh-s akkumulátorral rendelkezik, 25 W-os szupergyors töltéstámogatással, és az S20 FE valójában hosszabb ideig tart az Exynos és a Snapdragon modellek tesztelése során kapott értékek alapján.

Természetesen meg kellett hozni pár kompromisszumot a Galaxy S20 FE 749 eurós árcédulájának elérése érdekében. Műanyag hátlapot kapott, kijelzője nem olyan fényes, és nem rendelkezik HDR10 + tanúsítvánnyal, nincs 8K-s videofelvétel, a Samsung pedig nem szállít hozzá egy 25 W-os töltőt vagy fülhallgatót. Viszont ezek azért nem akkora problémák a véleményünk szerint.

Neked tetszik az S20 FE?

Forrás: Sammobile
Borító: Android Authority

Kapcsolódó cikkeink

A Samsung ismét az Apple új készülékén élcelődik

Anikó

Ezek a zászlóshajók feszülnek az iPhone 14-nek ősszel

Anikó

Lesz valaha összehajtható iPhone?

Anikó