IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Még mindig csak virtuális lehet a szeptemberi Apple-esemény

A múlt héten jelentették, hogy az Apple legalább egy hónappal elhalasztja a kötelező személyes munkavégzéshez való visszatérést a COVID-19-es esetek növekvő száma miatt. 

A várakozásoknak megfelelően ez valószínűleg hatással lesz az Apple őszi iPhone 13 bemutatójának terveire is, és a Bloomberges Mark Gurman most arról számol be, hogy az iPhone 13-as esemény valószínűleg nem személyes, hanem virtuális lesz…

Az Apple eredetileg azt mondta, hogy szeptembertől kezdve minden alkalmazottnak legalább heti három napra vissza kell jönnie az irodába. Egy múlt heti feljegyzésben azonban az Apple közölte, hogy ezt a követelményt legalább egy hónappal elhalasztja.

Power On hírlevelének legújabb verziójában Gurman azt írja, hogy ha az Apple képes lett volna a szeptemberi ütemterv szerint haladni a személyes munkavégzéshez való visszatéréssel, akkor egy élő iPhone 13-as esemény is elképzelhető lenne. Most azonban az iPhone-rendezvény várhatóan ismét virtuális lesz.

Ha az Apple összes alkalmazottja az eredeti tervek szerint visszatért volna az irodába, és ha a fertőzések száma alacsony lenne, akkor elképzelhető lenne, hogy az Apple 2019 óta az első személyes bemutatójára készül. Ehelyett „csak” egy újabb videó várható az Apple weboldalán és a YouTube-on, valamint még mindig az online értékesítésre összpontosíthatnak.
Mark Gurman

Úgy tűnik, ez lesz a második egymást követő év virtuális Apple eseményekkel. A különbség idén azonban az, hogy az iPhone 13 bejelentése vélhetően szeptemberben esedékes. Tavaly az iPhone 12 októberre és novemberre csúszott a világjárvány és a kapcsolódó ellátási lánc problémák miatt.

Borítókép: 9to5Mac

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó