IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Itt vannak a második Apple Music Awards nyertesei

Az Apple kihirdette a második éves Apple Music Awards nyerteseit. A hip-hop művész, Lil Baby vehette át az év művészének járó legnívósabb kitüntetést.

A vállalat elmondása szerint emberi bírák választották ki a legjobb előadókat, míg az év dalához és albumához a streaming szolgálatásaik adatait használták fel.

Forrás: Apple Newsroom
Az Apple Music Awards öt különböző kategóriában díjazza a zenében elért eredményeket, a győzteseket pedig egy olyan folyamat révén választják ki, amely tükrözi az Apple Music szerkesztői perspektíváját és azt is, hogy a felhasználók a világon mit szeretnek a legjobban. Az Apple Music globális szerkesztői csoportja, az világ zenei szakértői és véleményvezérei segítségével választották ki, az Év globális előadóját, az Év dalszerzőjét és az Év áttörő művészét. Míg az Év Legjobb Dalának és a Legjobb Albumnak járó díjakat az elmúlt év streaming adatain alapján osztották, ez teljesen tükrözik azt, amit az Apple Music előfizetői idén hallgattak.

Az Apple a The Bigger Picture című albumot hozta fel indokként Lil Baby az év művészeként történő kiválasztásakor.

Forrás: Apple Newsroom
2020-ban Lil Baby a hip-hop egyik legnagyobb neveként érkezett meg, milliárdnyi globális lejátszással és a My Turn című számával az Apple Music toplistájának élére lőtt ki. Mélyen a mélyen megindító The Bigger Picture című albumának kiadásával pedig megerősítette helyét.

Megan Thee Stallion lett az év áttörő művésze.

Forrás: Apple Newsroom
Két #1 kislemezzel és egy nagyon várt debütáló albummal nyugodtan mondhatjuk, hogy a houstoni rapper, Megan Thee Stallion viszi 2020-at a hátán. A Cardi B-s WAP-t és Beyoncé Savage remixét együttesen világszerte csak Apple Musicon több mint 300 milliószor játszották le.

Taylor Swift vette át az Év Dalszerzőjének járó díjat.

Forrás: Apple Newsroom
Taylor Swift kétségtelenül az egyik legkiemelkedőbb és leginkább elismert dalszerzője. A COVID-19 járvány első néhány hónapjában szerzett és rögzített „folklor” című lemez zenéje azonnal az Apple Music albumlistájára élére került, és a kiadás napján a legtöbbet streamelt poplemez rekordját állította fel.
Forrás: Apple Newsroom

Az év legnépszerűbb dala Roddy Ricch The Boxa volt. A rapper az év legnépszerűbb albumának díját is bezsebelte a Please Excuse Me for Being Antisociallal.

Forrás és borítókép: Apple Newsroom

Kapcsolódó cikkeink

Egyre nagyobb teret nyernek a szolgáltatások és reklámok az Apple portfoliójában

Anikó

Az Apple Music még mindig nem tudja lenyomni a Spotify-t

Anikó

A Spotify leelőzte az Apple Musicot

Anikó