IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Még nagyobb lehet az iPhone 14 kameradudora

Tavaly szeptemberben az egyik első iPhone 14-ről kiszivárgott információ azt állította, hogy ez a készülék lesz az első iPhone modell, amely nem rendelkezik semmilyen kameradudorral. Az újabb szivárogtatások azonban ellentmondtak ennek az állításnak, a legutóbbi kérdéses elgondolás Ming-Chi Kuo Apple-elemzőtől származik.

Kuo vasárnap a Twitteren adott magyarázatot arra, hogy az iPhone 14 Pro miért fog még nagyobb kameradudorral rendelkezni, mint az iPhone 13 Pro. Ez a felfedezés először a múlt héten történt, amikor a kiszivárgott vázlatrajzok vastagabb kameradudvart és összességében vastagabb dizájnt mutattak.

Kuo szerint a változtatás oka (nem meglepő módon) az, hogy az Apple idén jelentős fejlesztéseket tartogat az iPhone 14 Pro kamerájához. Ahogy arról korábban már beszámolt, az iPhone 14 Pro és az iPhone 14 Pro Max várhatóan egy továbbfejlesztett 48MP-es kameraérzékelővel rendelkezik majd, amely egy nagyobb formafaktorban érkezik.

Forrás: 9to5Mac

A 14 Pro és Pro Max nagyobb és feltűnőbb hátsó kameradudorának fő oka a széles kamera 48 MP-re történő frissítése (szemben a 13 Pro és Pro Max 12 MP-elével). A 48 MP-es CIS átlós hossza 25-35%-kal, a 48 MP-es 7P lencse magassága pedig 5-10%-kal nő.

A tavaly szeptemberi kiszivárgás nagy várakozásokat támasztott az iPhone 14 és az iPhone 14 Pro felé. A pletykált változtatások között szerepelt, hogy nem lesz kamera dudor, cserébe lesz lyukas kialakítás, iPhone 4 stílusú lekerekített hangerőgombok, titán váz és még sok más. Sajnos úgy tűnik, hogy ezek a változások idén nem valósulnak meg.

Nem világos, hogy az Apple elvetette-e ezt az újratervezést valami szerényebb javára, vagy hogy a pletykákhoz hasonló újratervezés egyáltalán tervben volt-e egyáltalán. Ettől függetlenül az iPhone 14 és az iPhone 14 Pro várhatóan megtartja az iPhone 13-hoz nagyon hasonló dizájnt. A legnagyobb változás az iPhone 14 Prónál a notch helyett egy új lyuk + ováliskivágás lesz, valamint a “mini” formavilág megszűnése.

Borítókép: 9to5Mac

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó