IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Mégsem Air lesz a következő 15”-es MacBook?

A hét elején a Display Supply Chain Consultants (DSCC) egy új jelentéséből kiderült, hogy az Apple egy új, 15 hüvelykes kijelzővel ellátott MacBook Air bemutatására készül, amelyet valamikor jövőre dobhatnak piacra. Most Ming-Chi Kuo elemző azt állítja, hogy ez az új MacBook 2023 végén jelenik meg, de lehet, hogy nem Air lesz a neve.

Twitteren Kuo azt írja, hogy az új 15 hüvelykes MacBook tömeggyártása 2023 negyedik negyedévében kezdődik, ami az év későbbi szakaszában történő megjelenést jelez előre – ha minden a tervek szerint alakul. Bár a géppel kapcsolatos részletek nem ismertek, az elemző szerint az új laptop a nagyobb kijelző ellenére ugyanazt a 30 W-os hálózati adaptert használja majd, mint a jelenlegi MacBook Air.

Forrás: MacRumors

Érdekes módon Kuo úgy véli, hogy ez az új MacBook nem a MacBook Air nevet fogja viselni, ellentétben a DSCC jelentésében említettekkel. A DSCC szerint az Apple azt tervezi, hogy kissé megnöveli a belépőszintű MacBook Air kijelzőjének méretét, és egy lényegesen nagyobb második modellt is bevezet.

A 9to5Mac független forrásokból is úgy értesült, hogy az Apple a MacBook Air legalább két különböző változatán dolgozik 2023-ra. A 2022-es modell azonban, amely várhatóan az M2 chipet és egy vadonatúj designt hoz, egyetlen méretben kerül bevezetésre.

További források azt is elárulták a hónap elején, hogy az Apple fontolóra vette a Pro név elhagyását a 13 hüvelykes MacBook Próról, amely várhatóan szintén frissítést kap idén az M2 chippel.

Mindezen pletykák alapján úgy tűnik, hogy az Apple mindenképpen nagy változásokat tervez a Mac termékcsaládjában.

Borítókép: AppleInsider

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó