IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Még sincs HomePod 2 a láthatáron?

Az Apple várhatóan egy kisebb, alacsonyabb árú HomePodot mutat be a jövő heti kizárólag digitális eseményén, ami némi nemű spekulációhoz vezetett a második generációs HomePod megérkezésének lehetőségével kapcsolatban is.

Ma reggel azonban az egyre megbízhatóbbnak tűnő szivárogtató l0vetodream leikszelte az egész ötletet, azt állítva, hogy a pletykák szerint meghirdetett “mini” modell mellett idén nem lesz HomePod2 (sic!).

Ez év elején az Apple lehetővé tette alkalmazottai számára, hogy akár 10 HomePodot is vásárolhassanak egyszerre 50 százalékos kedvezménnyel, az egy pöttyel több a korábbi kettőnél. Ez arra engedett következtetni, hogy a nagyobb vásárlási limit része lehet az Apple azon erőfeszítéseinek, hogy új modell előtt kiszórják a jelenlegi HomePod készletet.

Most viszont úgy tűnik, az Apple mégis folytathatja a jelenlegi HomePod értékesítését a kisebb, megfizethetőbb verzió mellett, de csökkentheti a raktárkészleteket, mert hát nem ez volt a legjobban fogyó Apple termék. Ráadásul soha nem hozták nyilvánosságra a HomePod eladásokat, amit beolvasztottak a „Viselhető termékek, otthon és kiegészítők” kategóriába.

Forrás: The Latest Live News

Az Apple 2018 februárjában 349 dolláros árcédulával dobta piacra a HomePodot, majd 2019 áprilisában 299 dollárra csökkentette árát. Jelenleg a HomePodnak számos alacsonyabb árú versenytársa van intelligens asszisztens fronton, köztük az Amazon negyedik generációs Echója (90 dollár) és a nemrég bejelentette a Google Nest (szintén 90 dollár).

Az Apple folyamatosan foltozgatja a HomePodot olyan funkciók hozzáadásával, mint a Handoff támogatás, a többfelhasználós hangfelismerés, a környezeti hangok és a többszobás hang. Az Apple várhatóan egy jövőbeli szoftverfrissítésben harmadik féltől származó zenei támogatást is hozzáad a készülékhez.

Ez utóbbi funkció feltehetően lehetővé teszi a Spotify és más zenei szolgáltatások alapértelmezettként történő beállítását, lehetővé téve a felhasználók számára, hogy megkérjék a Sirit a zene streamelésére például Spotify-on keresztül.

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó