IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

10 éves az Instagram – így állíthatod be a régi logót a nosztalgia kedvéért

A neves szülinapot két nagy újítással ünneplik Zuckerbergék, jönnek a klasszikus ikonok és az új sztori archív.

Tíz éve került fel az Instagram az App Store kínálatába. Akkor még nem tudtuk, hogy mekkora hatása lesz az életünkre nézve, csupán egy fun alkalmazásnak tűnt. Emlékszem, én 2012-ben kezdtem el használni, amikor már mindenki erről beszélt a gimiben. Aztán szépen lassan a mentális egészségünk szennyezője lett a mindennapi életben.

Tény, hogy ha nem lenne Instagram, lenne helyette másik alkalmazás, és amíg igény van, eszköz is lesz. A kajafotók gyűjteményéből átavanzsált „influenszer” hölgyemények póznaplójává, de tény, hogy elhanyagolhatatlan platform lett, és néha jó dolgokat is ki lehet belőle hozni.

Az Instagram a jeles napot egy csomó új logólehetőséggel ünnepli. Beállíthatjuk a leges-legelső app ikont, majd a következőt, ami már mindannyiunk számára biztosan ismerős, ha az első nem is. És sokféle színt is kaptunk, a kihagyhatatlan Pride-os szivárványos opcióval együtt. Hogy előhozzuk az ikonkészletet, a profilunkra kell kattintani az alkalmazásban, beállítások, és itt egy jó nagyot húzzunk lefelé a konfettiért és az extra logókért.

A másik újítás a sztorik szebb archívuma. Eddig csupán egy listán láttuk dátumokkal, hogy milyen sztorikat raktunk ki eddig, most viszont két új nézettel gazdagodtunk. Az egyik a naptárban mutatja őket, mintha fel lenne írva emlékként, a másik pedig a térképen helyezi el a képeket nekünk.

Az Instagram arra is figyel innentől, hogy automatikusan eltávolítsa az egyértelműen negatív kommenteket. Ha sok utálat jön egy bizonyos profiltól, akkor ráadásul automatikus elrejti a profilodat ettől az embertől, hogy ne tudjon többet elérni. Mondjuk ez valóban egész hasznos!

Ti melyik logót választottátok? Én nagyon élem most a “Klasszikus 2” változatot!

Forrás és borító: MacStories

Kapcsolódó cikkeink

Priváttá válhatnak a 16 éven aluliak Instagram fiókjai

Anikó

Már megválaszthatod mennyi kényes tartalmat szeretnél látni Instagramon

Anikó

Új iOS-widgeten dolgozik az Instagram

Anikó