IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Megérkezett a Conversation Boost az AirPods Pro béta firmware-ébe

Az Apple idén tette először lehetővé, hogy az AirPods felhasználók béta firmware-t telepítsenek a fülhallgatójukra, hogy kipróbálhassák az új funkciókat az őszi hivatalos megjelenés előtt.

Míg a júliusban kiadott első béta verzió a FaceTime-hívásokhoz a Spatial Audiót és a környezeti zajcsökkentést adta hozzá, a mai firmware lehetővé teszi a Conversation Boostot az AirPods Prón.

Ahogy egy Reddit-felhasználó megjegyezte, a legújabb AirPods Pro béta firmware a 4A362b verzió. Bár az Apple nem ad kiadói megjegyzéseket, hogy kiemelje, mi az újdonság ebben a frissítésben, a felhasználók megemlítették, hogy a Conversation Boostot is elérhetővé vált.

A Conversation Boost felerősíti a veled beszélő személy hangját sugárformáló mikrofonok segítségével. Az Apple szerint a funkciót elsősorban olyan emberek számára fejlesztették ki, akiknek enyhe hallásproblémáik vannak, ami azt eredményezi, hogy nehezen hallanak másokat erre szolgáló eszközök használata nélkül.

Természetesen mindenki használhatja ezt a funkciót másokkal való beszélgetésre anélkül, hogy le kellene vennie az AirPodsát a füléről. Mivel ez egy kisegítő opció, az iOS Beállításokon belül a Kisegítő lehetőségek menüben lehet engedélyezni vagy letiltani.

Az AirPods Pro béta futtatásának előfeltételei közé tartozik egy Xcode 13 bétát futtató Mac, egy iOS 15 béta 15-öt futtató iPhone és egy AirPods Pro. Ezek a funkciók a normál AirPods vagy AirPods Max esetében nem állnak rendelkezésre.

Az Apple azt is bejelentette, hogy a felhasználók az egyes AirPodsokat a Lokátor alkalmazáson keresztül követhetik majd nyomon, akárcsak egy AirTaget. Ezt az opciót azonban még nem engedélyezték.

Borítókép: 9to5Mac

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó