IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Megérkezett a Lossless Audio támogatás a HomePod béta szoftverébe

Az Apple kiadta a HomePod Software 15 harmadik bétáját a HomePod minik és HomePodok számára, és úgy tűnik, hogy a frissítés támogatja a Lossless streaminget az Apple Musicban. Erre úgy kerül sor, hogy az Apple egy jövőbeli szoftverfrissítésben ígért támogatást…

Korábban, amikor az Apple bevezette a Lossless Apple Music minőséget az összes többi eszközre, a vállalat azt mondta, hogy a HomePod egy jövőbeli frissítésében támogatni fogja ezt a minőséget. A HomePod 15-ös szoftverének 1. béta verziójával a vállalat bevezette a Lossless opciót a Home alkalmazásban, de ez nem működött. A 2-es bétával az Apple teljesen eltávolította ezt az opciót, de a mai 3. béta kiadással most visszahozta.

Forrás: 9to5Mac

Az eredeti HomePod és a mini modell is támogatja már a Lossless hangminőséget. Ha az iOS 15-öt és ezt a frissítést futtatod az okoshangszóródon, kövesd a következő lépéseket:

  • Nyisd meg az Otthon alkalmazást
  • Kattints a bal felső sarokban lévő Otthon ikonra
  • Válaszd az Otthon beállítások lehetőséget, majd kattints a profilodra
  • A Média menüpontban kattints az Apple Music fülre
  • Kapcsold be a Veszteségmentes hang opciót
Forrás: 9to5Mac

Mostantól, amikor lejátszol egy Losslesst támogató dalt, az Apple Music lejátszóján megjelenik a kis “Lossless” ikon.

A múlt héten számos felhasználó kezdett arról beszámolni, hogy a HomePodjaik hirtelen bedöglenek. Mivel úgy tűnik, hogy ez mind a nyilvános, mind a béta verzióknál probléma, talán az Apple ezzel a frissítéssel javította ki a hirtelen halált.

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó