IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Tényleg 200 MP-es kamera lehet a Galaxy S22 Ultrában?

Míg a Samsung az augusztus 11-i bemutatóra készül új hajtogatható készülékeivel, a felhasználók érdeklődő szemei már a jövőt fürkészik és a vállalat következő zászlóshajói után érdeklődnek. Mivel 2021-ben nem lesz új Galaxy Note termékcsalád, a Galaxy S22 sorozat lesz a Samsung következő húzóterméke.

Több iparági forrásra hivatkozva egy koreai kiadvány azt állítja, hogy a Galaxy S22 bemutatójára 2022 januárjában kerül sor. Ez még annyira nem világtól elrugaszkodott állítás. A Galaxy S21 sorozatot tavaly januárban mutatták be, és még ugyanabban a hónapban megkezdődött a forgalmazása. Tehát a januári bevezetésnek még akár lehet is értelme.

Forrás: Let’s Go Digital

A másik állítás viszont már egy kicsit túlzás. Állítólag a Galaxy S22 Ultra 200 megapixeles kamerával rendelkezik majd, az ötlencsés kamerarendszer az Olympus márkajelzést viseli. Az Olympus egy japán fényképezőgép- és optikai technológiákat gyártó cég, amely világszerte ismert a magas minőségéről. Egy lehetséges Samsung-Olympus együttműködésről először körülbelül három hónappal ezelőtt esett szó.

Az okostelefon-gyártók és a nagy professzionális kameramárkák együttműködése nem újdonság. Az azonban az első alkalom lenne, hogy a Samsung ilyet partnerségre lép. Egyesek még azt is feltételezik, hogy valójában az Olympus volt az, aki megkereste a Samsungot azzal az ötlettel, hogy közösen dolgozzanak az okostelefonok kameratechnológiáján.

Hogy a Samsungnak valóban szüksége van-e az Olympusra, az már más kérdés. A Samsung korábban saját professzionális minőségű tükör nélküli kamerákat készített. Az okostelefonos kameratechnológiában is élen jár. Az Olympusszal való együttműködés tehát inkább marketing szempontból lehet előnyös, mint technológiai szempontból.

Forrás: Let’s Go Digital

Nem ez az első alkalom, hogy arról hallunk, hogy a Galaxy S22 Ultra esetleg 200 megapixeles érzékelővel rendelkezik. Egy nemrégiben megjelent jelentés valójában azt állította, hogy a Samsung elvetette az ötletet. A Galaxy S22 Ultra helyette a Samsung harmadik generációs, 108 megapixeles ISOCELL HM3 szenzorával lett volna felszerelve. Úgy tűnik, hogy legalábbis egyesek még mindig úgy vélik, hogy a 200 megapixeles kamera továbbra is lehetséges.

Végül ez a jelentés azt is állítja, hogy a Galaxy S22 Ultra S Pen támogatással is rendelkezni fog. A Galaxy S21 Ultra is rendelkezik vele. Tehát arra számíthatunk, hogy a Samsung itt is fenntartja a status quót.

Borítókép: SamMobile

Kapcsolódó cikkeink

A Samsung ismét az Apple új készülékén élcelődik

Anikó

Ezek a zászlóshajók feszülnek az iPhone 14-nek ősszel

Anikó

Lesz valaha összehajtható iPhone?

Anikó