IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Nem csökken az iPhone 12-es széria iránti kereslet

A JP Morgan befektetési bank szerint az Apple jelenlegi iPhone 12 modellje iránti kereslet továbbra is erős, annak ellenére, hogy az új iPhone bevezetése már a láthatáron van.

Az AppleInsider által látott, befektetőknek szóló jegyzetben Samik Chatterjee, a JP Morgan elemzője kiemeli a Wave7 Research által nemrégiben végzett amerikai értékesítési trendfelmérést. A felmérés 2021 júniusában elemezte a különböző szolgáltatók értékesítési volumenét.

A felmérés szerint korlátozottan vannak arra utaló jelek, hogy a fogyasztók visszafognák az új iPhone 12 készülékek vásárlását, annak ellenére, hogy a következő iPhone-család valószínűleg szeptember elején debütál – mindössze néhány hónap múlva.

Chatterjee szerint az értékesítési adatok arra utalnak, hogy az Apple a vártnál jobb iPhone-eladásokról fog beszámolni a harmadik negyedévben. Úgy tűnik, hogy az Apple a chipkészlet- és kritikus alkatrészhiány tekintetében is jobb készletpozícióban van, mint az androidos gyártók.

Forrás: 9to5Mac

Az elemző kiemelve néhány kulcsfontosságú adatot, azt mondja, hogy a Samsung piaci részesedése 2021 júniusában kissé csökkent hónapról hónapra. Ez leginkább a készlethiánynak tudható be. Az Apple piaci részesedése ugyanebben az időszakban alig változott.

Júniusban az iPhone 12 volt a vezető modell, amelyet szorosan követett a nagyobb iPhone 12 Pro Max és az iPhone 12 Pro, ebben a sorrendben. Az iPhone 12 mini eladásai kis mértékben, de stabilak maradtak az időszak során.

Az iPhone 12 Pro Max nagyobb mérete ellenére a készülék jól teljesít. Az áruházak képviselői szerint a nagyobb iPhone iránti erőteljes kereslet a Zoom használat és a teleobjektív miatt lehet.

És míg a chipsetek és más alkatrészek hiánya készletezési problémákhoz vezetett az Android-gyártóknál, Chatterjee megjegyzi, hogy az Apple-t alig – vagy egyáltalán nem – érintették az ellátási problémák.

Borítókép: AppleInsider

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó