IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Megérkezett az első wireless füles a PS5 – Xbox Series X pároshoz!

Ráadásul akár mindkettőhöz is használhatod egyszerre! Igaz, a színe csak az egyikhez passzol…

Az Astro A20 Gen 2 kifejezetten a konzolok új generációjához készült, a palettán pedig a korábbi változatot, a 2017-ben piacra dobott A20-at váltja. Az új füles legfőbb újítása a 10-ről 15 méterre növelt hatótáv, valamint az USB-C porton történő töltési lehetőség.  Ráadásul két különböző színben lesz elérhető, a PS5-höz passzoló egy vagány fehér-kék-fekete dizájnt kapott, az új Xbox-hoz illő pedig fehér-zöld-fekete színekben pompázik majd.

Elég menő mindkét színkombináció. Forrás: Shacknews

Az A20 egy színben és dizájnban passzoló vezetéknélküli USB-A adapterrel kommunikál a konzollal, sőt, ha nagyon szeretnéd, akár keresztbe is használhatod a fülesed. Azaz, a fehér-kék-fekete headsetet az Xboxszal és fordítva. Mindehhez azonban be kell szerezned egy 20 dolcsis kiegészítő adaptert az Astrótól. Az állításuk szerint ennek az az oka, hogy minden platform máshogy kezeli a különböző hangokat (chat, játék), emiatt sokkal tisztább megoldás, hogy különválasztották a két adaptert. Várhatóan úgy sem azok lesznek nagy számban, akik mindkét konzolt használják majd egyszerre… Ha esetleg mégis közéjük tartozol, akkor a konzolhoz passzoló adaptert kell használnod, majd megnyomni egy gombot, és párosítani az A20 Gen 2-t.

A füles ára az újítások ellenére kedvezőbb lesz, mint korábbi társáé, ugyanis az októberben érkező Gen 2 mindössze 119 dolláros árcédulát kapott a korábbi 149 dolláros helyett.

Működik a korábbi fülesed az új konzolokkal?

Az új konzolok érkezése során a kompatibilitás az egyik leggyakrabban felmerülő kérdés: a régi jó-e az újjal, az új jó-e a régivel. Éppen ezért az Astro megpróbálta tisztába tenni ezt a kérdéskört.

  • Ha a korábbi Astro fülesed (vagy a hozzátartozó jeladó egység) 3.5mm jackkel csatlakozik, akkor kompatibilis, hisz a PS5 és az XSX is rendelkezik ilyen porttal.
  • A korábbi Xbox One kompatibilis fülesek egyszerűen frissíthetőek majd, amint az XSX megjelenik, így velük nem lesz probléma, ellentétben az Xbox 360-as eszközökkel, amik nem kapják meg a támogatást.
  • A PS4-hez optikai audio porton csatlakozó fülesek bár automatikusan nem lesznek csatlakoztathatóak, új füles vásárlására nem lesz szükség. Helyette egy HDMi – optikai audio elosztóra igen, melyet alapáron 40 dollárért, kedvezményesen 25-ért ad majd az Astro.

Forrás: The Verge

Borítókép: Astro

Neked hogy tetszik a dizájn?

Kapcsolódó cikkeink

Elérhető az Xbox Cloud Gaming béta iPhone-ra és iPadre

Anikó

Ikonikus Sony PS játékok bukkanhatnak fel az App Store-ban

Anikó

Az iPhone inkább hasonlít egy PC-re vagy egy Xboxra?

Anikó