IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Megérkeztek a várva várt Gmail címkék az App Store-ba

Tegnap frissítették a Google iOS-hez készült Gmail alkalmazását, amivel végre a widgetek teljeskörű támogatása is megérkezett. Ennél is fontosabb viszont, hogy régóta várt információkat szolgáltatott az alkalmazás a felhasználói adatgyűjtésével kapcsolatban.

A Gmail legújabb verziója végre integrálja a widgetek támogatását, lehetővé téve a felhasználók számára, hogy a legfrissebb leveleiket gyorsan érjék el, közvetlenül a kezdőképernyőről.

A Gmail várva várt címkéi – Forrás: MacRumors

Közel három hónap telt el azóta, hogy a Google utoljára frissítette e-mail alkalmazását, amely vitathatatlanul az egyik legfontosabb appja az iOS-en. Az Apple decemberben vezetette be az alkalmazás-adatvédelmi címkéit, amik miatt a készítőknek el kell árulniuk, hogy mely adatokat gyűjtik a saját maguk vagy egy harmadik fél számára, és hogyan lehet felhasználni ezeket az információkat. Az App Store korábbi házirendjeihez hasonlóan az alkalmazások az adatvédelmi címkék közzététele nélkül is a felületen maradhatnak, bár nem frissíthetőek.

A Google szerint a Gmail összegyűjti és potenciálisan összekapcsolja a felhasználókat olyan általános információkkal, mint a keresési előzmények, a hely, az elérhetőségi információk, a vásárlások, a használati adatok és egyéb mutatók. A nyilvánosságra hozatal meglehetősen hosszúra sikerült olyan más nagy technevekhez képest, mint például a Facebook.

A Google állítólag nem volt hajlandó azonnal frissíteni az alkalmazásokat. A keresőóriás januárban még cáfolta ezeket az állításokat, mondván, hogy néhány héten belül ki fogja adni a szükséges címkékkel ellátott frissítéseket. Ez az idővonal látszólag túl optimista volt, mivel már lassan március van.

Február elejére a Gmail olyan sokáig maradt frissítés nélkül, hogy a Google saját szerverei küldtek ki egy olyan üzenetet, amely figyelmeztette a felhasználókat, hogy az alkalmazás nem tartalmazza a vállalat legfrissebb újításait. “Frissítenie kell ezt az alkalmazást. Az Ön által használt verzió nem tartalmazza a legújabb biztonsági szolgáltatásokat, hogy megvédje Önt. Csak akkor folytassa, ha ezt megértette” szöveg volt olvasható az előugró ablakban. A Google a kiszolgálóoldali módosítás során gyorsan eltávolította a riasztást.

Ti használjátok a Gmail widgetét?

Forrás és borító: AppleInsider

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó