IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Megérkeztek a videóhívás-effektek a Galaxy A72-re

A “May 2021 security update” csomag egyre több Galaxy készüléken válik elérhetővé, és számos hasznos fejlesztést, érdekes funkciót tartogat számunkra.

A Samsung legújabb, májusi frissítési csomagja a hónap előrehaladtával egyre több Galaxy készüléken válik elérhetővé, amivel a gyártó ismét megmutatta, hogy ezen a területen is az élen járnak. A napokban a középkategóriát képviselő Galaxy A72 is megkapta a legújabb security patch-et egy olyan One UI 3.1 funkcióval egyetemben, amelyet eddig csak a 2021-es flagship modellek tudhattak a magukénak.

Ismerős az érzés, amikor home office-ban dolgozol, és váratlanul részt kell venned egy videókonferencián, az egyetlen erre alkalmas ezköz pedig a középkategóriás telefonod, hetek óta nem takarítottál, a könyvespolcodon pedig intim segédeszközök sorakoznak? Ezentúl nem kell eszelősen kapkodva rendezni a környezetedet, hiszen az új video call effects funkciónak köszönhetően már az A72-n is van lehetőség a videóbeszélgetés hátterének megváltoztatására.

A funkció külső alkalmazások esetében is használható, legyen az a Zoom, a Microsoft Teams vagy akár a Google Duo. A kamera portré módjához hasonlóan el tudjuk homályosítani az arcunk mögött látható hátteret, de színes felülettel vagy a galériából választott képpel is ki tudjuk takarni azt. A video call effects szépen és hatékonyan működik, érkezése pedig más középkategóriás és nem flagship készülékre is várható a közeljövőben.

Forrás: androidcentral

A májusi frissítés a videós funkció mellett kamerafrissítést is tartalmaz, de javul a hanghívások minősége is, és más Galaxy készülékekhez hasonlóan lehetőség adódik majd a Quick Share-en keresztüli fájlmegosztásra.

A frissítés egyelőre csak Oroszországban elérhető, de az elkövetkezendő egy-két hét folyamán számos ország felhasználói is megkapják majd. Lesznek azonban olyan térségek, ahol picivel többet kell majd rá várni, mert a Galaxy A72 azon telefonok egyike, amelyek a negyedéves frissítési ütemterv részei, így a csomagok nem érkeznek olyan kiszámíthatóan, mint a havi ütemezésű készülékek esetében.

A Beállításokon belül a Szoftverfrissítés résznél lehet ellenőrizni, hogy adott készüléken elérhető-e már a csomag (A725FXXU2AUE1 firmware verzió). Ha valaki úgy dönt, hogy nem várja ezt meg, és a manuális telepítésre vállalkozik, itt tudja meglesni, hogy elérhető-e már a magyar csomag.

Forrás: sammobile

Kapcsolódó cikkeink

Nagyjából 100 Huawei készülék frissül HarmonyOS-re

Foltin