IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Nagyjából 100 Huawei készülék frissül HarmonyOS-re

A régebbi Huawei telefonokat és tableteket használók most azért szurkolhatnak, hogy ne legyen zökkenőmentes az átállás Kínában.

A Huawei nemrég jelentette be a saját gyártású operációs rendszerének, a HarmonyOS-nek a második verzióját és néhány új készüléket, amelyek már ezzel érkeznek a boltokba – konkrétan két okosórát és két tabletet. Ez a hír annyira nem kavarta fel az állóvizet, az viszont már annál inkább, hogy kb. 100 régi eszközön egyik napról a másikra Android helyett majd a harmónia köszönti a felhasználót.

Mielőtt még hiperventillálni kezdenének a Huawei telefonok tulajdonosai, fontos kiemelni, hogy a fent említett változás egyelőre csak a kínai piacot érinti, azt még nem lehet tudni, hogy nyugaton mikorra tervezi az átállást a cég. Azt viszont sejteni lehet, hogy ha Kínában a várakozásoknak megfelelően zajlik a dolog, akkor nem fogják sokáig halogatni a többi piacon sem.

Kína azon túl, hogy hazai terep, azért is kiváló tesztalany, mert a legtöbb régi készülék ott egyáltalán nem is használta a Google Play Servicest, így a felhasználók számára az egész történet csak egy kozmetikai ráncfelvarrásnak tűnhet majd.

Az alábbi képen láthatóak az érintett modellek, melyek közül jópár az elkövetkezendő néhány napban frissül majd, míg mások csak a harmadik negyedévben.

Forrás: gsmarena

Látható, hogy első körben a viszonylag új flagship modellek kapják majd meg a HarmonyOS 2.0-át, sőt, birtokosaik mától fel is iratkozhatnak a frissítésre a My Huawei vagy a Huawei Club appokon keresztül, hogy az elsők között legyenek.

Bár az első oszlopban ott figyel néhány régebbi modell is, mint például a 2019-es P30-as széria, ezek jellemzően a harmadik negyedévben kapják majd meg az új operációs rendszert. Azt fontos kiemelni, hogy amikor a Huawei P30-as vagy P20-as szériát emleget, abba a Lite modellek nem tartoznak bele.

A Q4-ben sorra kerülnek a V és az S szériás modellek is, valamint a flagshipek közül a P30 Pro és a Mate 20 X modellek, valamint számos M6 tablet is. Itt azonban még nincs vége, 2022-ben folytatódik a frissítés, melynek során bizonyos, 2016-ban bemutatott készülékek is megkapják az új rendszert.

Forrás: gsmarena

Kapcsolódó cikkeink

A Samsung a Huawei babérjaira tör

Anikó

Erősen iPad ihletésűre sikerült a Huawei új MatePad szériája

Anikó

Megérkeztek a videóhívás-effektek a Galaxy A72-re

Foltin