IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Megférhet egymás mellett a Face ID és Touch ID?

A mai Power On hírlevélben Mark Gurman, a Bloomberg munkatársa biztosra veszi, hogy az Apple nem fogja a képernyőbe épített Touch ID-t hozzáadni a pletykált iPhone 13-hoz, mivel a vállalatnak “hosszú távú célja”, hogy a Face ID érzékelőt a kijelzőbe építse be.

Gurman azt írja:

Bár az Apple tesztelte a képernyőbe épített Touch ID-t a következő zászlóshajó iPhone-ok számára, idén ez nem kerül beléjük. Úgy vélem, hogy az Apple mindent belead a Face ID-ba a felső kategóriás iPhone-ok esetében, és a hosszú távú cél az, hogy a Face ID-t magába a kijelzőbe építsék be.
Mark Gurman

Ezzel nagyon úgy tűnik hogy, bár szinte minden évben azt állítják a pletykák, hogy az Apple elhozza a képernyőbe épített Touch ID-t a zászlóshajó telefonjaiba, ez 2021-ben nem fog megtörténni. Gurman szerint a vállalat valami hasonlót tervez, mint amit a Samsung a Galaxy Z Fold3 képernyőbe épített kameraérzékelőjével tett.

A Bloomberg két lehetséges módot ad meg, ahogyan az Apple a jövőben a Face ID-val és a Touch ID-val haladhat, gondolva a belépőszintű és a csúcskategóriás iPhone-stratégiára:

  • A drágább modellek a képernyőbe épített Face ID-t kaphatnának, míg az alsó kategóriásak esetében maradna a notchban
  • A csúcskategóriás telefonok továbbra is képernyőbe épített Face ID-t, míg az alsó kategóriásak képernyőbe épített Touch ID-t kapnak.

Ez azt jelenti, hogy: A Face ID az Apple hosszú távú elkötelezettsége, míg a vállalat az alsó kategóriás iPhone-ok esetében a képernyőbe épített Touch ID-t is hozzáadhatja.

Forrás: Tom’s Guide

Az iPhone 13 esetében már eddig is sokat tudunk. A legfrissebb pletykák szerint az Apple kisebb notchot, 120 Hz-es képfrissítési frekvenciájú kijelzőt, akár 1 TB tárhelyet a Pro modellekben, gyorsabb A15-ös chipet, valamint új kameraérzékelőket fog kínálni.

Az Apple valószínűleg kevesebb mint egy hónapon belül négy új iPhone-t mutat be. Emellett az idei lesz az utolsó mini modellel, mivel a kisebb iPhone nem fogyott annyira, mint amennyire a vállalat várta. A 2022-es iPhone-ok esetében Ming-Chi Kuo szerint a vállalat bevezetheti a képernyőbe épített Touch ID-t.

Boríótkép: 9to5Mac

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó