IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Új megjelenéssel és sokkal gyorsabb M1X processzorral jöhet a következő Mac mini

Az Apple várhatóan a következő néhány hónapban egy frissített, új dizájnnal és gyorsabb M1X Apple Silicon processzorral ellátott csúcskategóriás Mac minit dob piacra – írja Mark Gurman, a Bloomberg munkatársa.

Power On hírlevelének legújabb részében Gurman azt írja, hogy egy új high-end Mac mini, amelyről korábban már beszámoltak, hogy új dizájnnal és további portokkal rendelkezik, várhatóan “a következő néhány hónapban” leváltja a jelenlegi Intel Mac minit. Ez feltehetően azt jelenti, hogy az új Mac mini az újratervezett 14 és 16 hüvelykes MacBook Prókkal együtt jelenhet meg idén ősszel. Ahogy Gurman írja:

Tavaly ősszel, az Apple Silicon chipekre való átállás első Macjei közül a vállalat a régebbi Mac mini dizájnt frissítette az M1 processzorral. A Mac mini alapvetőbb feladatokra, például videostreamingre szolgál, de sokan használják szoftverfejlesztő gépként, szerverként vagy videoszerkesztési igényeik kielégítésére. Az Apple tudja ezt, ezért megtartotta az Intel modellt. Nos, várhatóan ez a következő hónapokban megszűnik a csúcskategóriás, M1X Mac mini révén. Ez frissített dizájnnal és több porttal fog rendelkezni, mint a jelenlegi modell.
Mark Gurman

Jon Prosser májusban osztott meg rendereket arról, hogyan nézhet ki a következő Mac mini, és ezek szerint a renderek szerint, amelyek állítólag belső Apple-forrásoktól származó képeken alapulnak, az új Mac mini “plexiüveg” felsővel és mágneses tápcsatlakozóval fog rendelkezni. Az új Mac mini a pletykák szerint további portokkal is jöhet majd.

Forrás: FPT

Az Apple idén ősszel több új termék bevezetésére készül, köztük az iPhone 13, az Apple Watch Series 7, egy új iPad mini, egy frissített alapszintű iPad, új AirPods, valamint teljesen újratervezett 14 és 16 hüvelykes MacBook Pro készül. Gurman mai új beszámolója alapján az Apple az új Mac mini mellett az új MacBook Prókat is bemutathatja egy teljesen a Macekre koncentráló Apple Silicon eseményen, csak úgy, mint tavaly az M1 Apple Silicon chipre összpontosító esemény esetében.

Borítókép: MacRumors

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó